В Азербайджані знайшли заборонені ООН вірменські снаряди

- 02.11.2020 09:13
В Азербайджані знайшли заборонені ООН вірменські снаряди

Азербайджанські сапери виявили в прифронтових селах снаряди вірменських ВС з білим фосфором, а також заборонені резолюціями ООН касетні боєприпаси. Про це заявив в інтерв'ю РІА Новини виконавчий директор Національного агентства з розмінування Азербайджану (ANAMA) Газанфар Ахмедов.

За його словами, в районі населених пунктів були знайдені артилерійські снаряди Д-4 з вмістом білого фосфору, які «були застосовані проти мирного населення Азербайджану».

«Противник використовує касетні снаряди, використання яких проти мирного населення заборонено резолюціями ООН. Це не перший випадок - ці ж снаряди були знайдені в Геранбойського і Агджабедінском районах. Сьогодні в селі Заважали Геранбойського району знову-таки були знайдені уламки, сьогодні-завтра журналісти зафіксують їх », - заявив Ахмедов.

Снаряди у дворах, згорілі машини і поранені діти: війна в Нагірному Карабасі очима мирних жителів
Він сказав, що боєголовка ракети була пошкоджена, тому її транспортування на полігон для знищення неможлива. Об'єкт знищили на місці, журналісти зняли репортажі на безпечній відстані.

З 27 вересня до 3 листопада в населених пунктах, містах і селах, де живе мирне населення, було знайдено понад 317 одиниць боєприпасів, зазначив Ахмедов. Також виявлено 750 розірвалися одиниць, 1627 протипіхотних мін та понад 200 протитанкових.

Крім цього, в Азербайджані знайшли 13 балістичних ракет «Ельбрус» / SCUD, якими «були нанесені удари по містах Гянджа, мінгечаур, Габала, Кюрдамір».

В кінці жовтня Вірменія звинуватила Азербайджан в застосуванні фосфорного зброї. Захисник прав людини в Вірменії Арман Татоян заявив, що Баку використовує озброєння, яке має елементи хімічної зброї.

26 жовтня в Нагірному Карабасі вступив в силу режиму припинення вогню. Відповідних домовленостей було досягнуто Азербайджаном і Вірменією за посередництва США. Третє за рахунком перемир'я почалося о 08:00 за місцевим часом (07:00 мск), однак незабаром сторони звинуватили одна одну в порушенні режиму тиші і продовжили бойові дії.

У 1991 році Нагірний Карабах, більшу частину населення якого складали вірмени, проголосив незалежність від Азербайджану. Баку спробував повернути регіон силою, почалася війна. У 1994 році Азербайджан, Вірменія і невизнана НКР уклали перемир'я.


Ключові слова: Вірменія Азербайджан конфлікт

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

ецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48
Влада України відкинула причетність до теракту в Крокус Сіті Холл МЗС України назвало звинувачення у причетності Києва до теракту
- 27.03.2024 13:03
Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19

Всі новини