Великодні страви: салати, ковбаса, смачна Пасха
- 13.04.2012 13:29Основа святкового столу на Великодні свята – це, звісно ж, страви з м’яса. Хоч не всі дотримуються посту, але традиційне табу не дозволяє у передвеликодній період готувати якісь вишукані страви з м’яса. Однак, радимо приготувати святкові страви з овочів і фруктів.
Що класти святити в великодній кошик на Пасху? Правила та поради
Незмінним атрибутом святкового столу в нас є салати з майонезом на кшталт «Олів’є» чи «Крабового». Радимо готувати домашній майонез. За калорійністю та важкозасвоюваністю не поступаються м’ясним стравам. Традиційною нем’ясною добавкою до великоднього столу є салатик із буряка з хроном. Звичними стали також салати зі свіжих огірків та помідорів. Це, власне, і все. Занадто мало, щоби досягти збалансованості харчування. Якщо проявити трохи винахідливості, то і з цих продуктів можна приготувати ще кілька страв. Наприклад, салат з буряка з чорносливом та горіхами . Половинки огірків нафарширувати сирною масою (радимо додати бринзи до сиру). А помідори нарізати кружальцями і викласти на кожне трохи майонезу з часником (краще, якщо замість часнику ви знайдете молоді листочки базиліку або кропиви). Якщо ж і ці страви видаються вам рутинними та нецікавими, пропонуємо ще кілька рецептів.
КОВБАСА
Напівжирну свинину і яловичину пропустити через м'ясорубку з рідкою решіткою, посолити, поперчити, додати часник, добре перемішати і витримати на холоді 3-4 год. Потім начинити кишкові оболонки, які також перед тим добре промити і почистити. Ковбаси підсмажують на смальці, потім запікають у духовці. Спеції додають на смак.
ПЛЯДВИЦЯ
Довгий шматок яловичої полядвиці посоли поперчити. Залишити у гусятниці на ніч. Ножем зробити повздовжні отвори, в які встромити зубчики часнику. Трохи додати води. Гусятницю поставиті малий вогонь на півтори години. Потім поставні духовку (кришку з гусятниці зняти), довести готовності та охолодити.
БУРЯЧКИ
Зварити буряк. Почистити і потерти його дрібній терці з хроном. Перемішати це все, додаї оцет, сіль, цукор на смак. Бурячки можна спожив до м'ясних страв.
Приготовление Пасхи творожной, шоколадной, Пасхального кулича и Пасхального венка
Р
Рецепти салатів:
Фаршировані помідори
8 невеликих помідорів
1 чашка відвареного рису
1 зварене яйце
2 ст. л. майонезу
1 дрібно нарізана скибочка лосося
2 ст. л. зеленого горошку
зелень кропу, сіль, перець,
оливки для прикраси.
Зрізати верхівки помідорів і видалити серцевину. Перемішати всі інгредієнти начинки і наповнити помідори. Прикрасити їх оливками і поставити на деякий час до холодильника. n
Салат зі цвітної капусти з часником
1 голівка цвітної капусти
3 подрібнені зубці часнику
1 ст. л. негострої гірчиці
1 ст. л. винного оцту
петрушка для оздоблення, сіль, перець.
Капусту розділити на суцвіття, відварити у підсоленій воді – не більше 10 хвилин, щоби вона не була зовсім м’якою. Добре перемішати всі складові заправки. Викласти відціджену капусту в миску, залити заправкою і дати постояти шість годин.
Салат із апельсинів з грецькими горіхами
4 апельсини, 4 грецьких горіха, 8 ст. л. коньяку, 10 ч. л. цукрової пудри.
Апельсини очистити, нарізати кружальцями (потрібен дуже гострий ніж, інакше сік витікатиме). Горіхи потовкти або натерти на спеціальній терці.
Викласти апельсини на плаский таріль, посипати цукровою пудрою і поставити на 30 хвилин до холодильника. Перед подачею на стіл посипати горіхами і полити коньяком.
Салат із грибів
з овочами
300 г маринованих грибів
200 г помідорів
100 г консервованого
горошку
50 г ріпчастої цибулі
70 мл олії
30 мл оцту
перець, зелень, сіль.
Помідори нарізати скибочками, цибулю – тонкими кільцями, гриби подрібнити. Все змішати, додати зелений горошок, сіль, перець, зелень, олію. Готовий салат прикрасити зеленню.
Джерело: РБК
Коментарі (6)
Другие новости:
- 08.11.2024 11:46
- 31.10.2024 11:40
- 30.10.2024 09:01
- 29.10.2024 16:37
- 29.10.2024 09:25
- 28.10.2024 15:00
- 28.10.2024 14:42
- 28.10.2024 14:27
Треба класти сало!!!!
Да під горілочку те що треба!
а де та горілочка
фігня це все напишіть щось цікавіше
А ще у кошик сир бринзу
А горілочка? ))