Дієтолог вказала на доступні способи знизити ризик раку

- 11.06.2024 16:55
Дієтолог вказала на доступні способи знизити ризик раку

Дієтолог Ендрюс: без шкоди можна з'їдати не більше 500 грамів м'яса на тиждень

Відмова від шкідливих звичок та активний спосіб життя є дієвими способами знизити ризик раку, вважає дієтолог у сфері онкологічних захворювань Ніколь Ендрюс. Інші доступні методи спробувати уникнути небезпечної хвороби вона назвала у ролику, опублікованому в TikTok, пише New York Post.

Ендрюс зазначила, що для профілактики раку насамперед треба відмовитися від куріння. За її словами, цигарки багаторазово збільшують ризик раку, а у поєднанні з алкоголем небезпека зростає ще більше. Тому дієтолог порадила виключити разом з тютюном будь-які спиртовмісні напої.

Далі Ендрюс рекомендувала відмовитись від оброблених продуктів, таких як ковбаси, сосиски та інші м'ясні делікатеси. Варене або тушковане червоне м'ясо, за словами дієтолога, також підвищує ризик колоректального раку. Однак якщо їм не зловживати, то небезпека буде мінімальною. Експерт вважає, що без шкоди здоров'ю припустимо з'їдати не більше 500 грамів червоного м'яса на тиждень.

Далі Ендрюс закликала переглянути свій раціон так, щоб його основу складали рослинні та цільнозернові продукти. «Коли ви їсте апельсин, горіхи чи шматок цільнозернового хліба, ви знижуєте ризик раку. Ви захищаєте свої клітини від будь-якого типу вільних радикалів, допомагаєте їм відновитися та повернутися до нормального стану, а не стати раковими клітинами. Це дивно», - зазначила спеціалістка. Вона додала, що такий підхід до харчування також позбавляє надмірної жирової тканини, яка теж провокує розвиток злоякісних новоутворень.

Дієтолог також рекомендувала включити до раціону молочні продукти. Вона пояснила, що вони допомагають імунній системі боротися із пухлинами. Нарешті, Ендрюс закликала людей старше 45 років регулярно проходити обстеження, щоб у разі розвитку захворювання розпочати лікування якомога раніше.

Раніше хірург-онколог, хіміотерапевт Антон Головко перерахував неочевидні фактори ризику раку жовчного міхура. Він попередив, що в зоні ризику знаходяться жінки віком понад 50 років.


Ключові слова: як знизити ризик раку

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Почти 80% французов не поддерживают деятельность Макрона на посту президента Вместе с тем, популярность премьер-министра Франции Франсуа
- 28.01.2025 10:48
Как правильно тушить капусту Как легко и вкусно потушить капусту: три простых рецепта
- 27.01.2025 17:41
Что добавить в котлеты, чтобы не развалились и были сочнее? Идеальный ингредиент для рыбных котлет: сочность и форма без компромиссов
- 27.01.2025 15:50
Онлайн-медиа в Украине обяжут удалять негативные комментарии о власти В Украине был принят законопроект, предусматривающий новые
- 27.01.2025 12:51
Онлайн-медіа в Україні будуть видаляти негативні коментарі про владу В Україні було ухвалено законопроєкт, що передбачає
- 27.01.2025 12:48
79% громадян Франції висловили незадоволення діяльністю президента Емманюеля Макрона Згідно з цими даними, лише 21% респондентів схвалюють політику
- 27.01.2025 09:49
Домашняя сгущенка ТОП-3 лучших рецепта Магазинная сгущенка – это удобно, но не всегда качественно
- 26.01.2025 15:46
Рецепт печенья Орешки - правильный рецепт Как приготовить правильные печенья Орешки?
- 26.01.2025 14:57
Лукашенко проголосував на виборах президента Білорусі Вибори в Білорусі: ключові події та суспільні настрої
- 26.01.2025 11:08
Выборы в Беларуси: ключевые события и общественные настроения Выборы в Беларуси традиционно вызывают
- 26.01.2025 10:24

Всі новини