Дієтолог вказала на доступні способи знизити ризик раку

- 11.06.2024 16:55
Дієтолог вказала на доступні способи знизити ризик раку

Дієтолог Ендрюс: без шкоди можна з'їдати не більше 500 грамів м'яса на тиждень

Відмова від шкідливих звичок та активний спосіб життя є дієвими способами знизити ризик раку, вважає дієтолог у сфері онкологічних захворювань Ніколь Ендрюс. Інші доступні методи спробувати уникнути небезпечної хвороби вона назвала у ролику, опублікованому в TikTok, пише New York Post.

Ендрюс зазначила, що для профілактики раку насамперед треба відмовитися від куріння. За її словами, цигарки багаторазово збільшують ризик раку, а у поєднанні з алкоголем небезпека зростає ще більше. Тому дієтолог порадила виключити разом з тютюном будь-які спиртовмісні напої.

Далі Ендрюс рекомендувала відмовитись від оброблених продуктів, таких як ковбаси, сосиски та інші м'ясні делікатеси. Варене або тушковане червоне м'ясо, за словами дієтолога, також підвищує ризик колоректального раку. Однак якщо їм не зловживати, то небезпека буде мінімальною. Експерт вважає, що без шкоди здоров'ю припустимо з'їдати не більше 500 грамів червоного м'яса на тиждень.

Далі Ендрюс закликала переглянути свій раціон так, щоб його основу складали рослинні та цільнозернові продукти. «Коли ви їсте апельсин, горіхи чи шматок цільнозернового хліба, ви знижуєте ризик раку. Ви захищаєте свої клітини від будь-якого типу вільних радикалів, допомагаєте їм відновитися та повернутися до нормального стану, а не стати раковими клітинами. Це дивно», - зазначила спеціалістка. Вона додала, що такий підхід до харчування також позбавляє надмірної жирової тканини, яка теж провокує розвиток злоякісних новоутворень.

Дієтолог також рекомендувала включити до раціону молочні продукти. Вона пояснила, що вони допомагають імунній системі боротися із пухлинами. Нарешті, Ендрюс закликала людей старше 45 років регулярно проходити обстеження, щоб у разі розвитку захворювання розпочати лікування якомога раніше.

Раніше хірург-онколог, хіміотерапевт Антон Головко перерахував неочевидні фактори ризику раку жовчного міхура. Він попередив, що в зоні ризику знаходяться жінки віком понад 50 років.


Ключові слова: як знизити ризик раку

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

У Чернівцях стартує опалювальний сезон: тепло подадуть з 4 листопада З 4 листопада у Чернівцях офіційно розпочнеться опалювальний
- 03.11.2025 17:07
ЗСУ тиснуть під Добропіллям: наступ українських військ змушує росіян відтягувати сили з Покровська Українська армія продовжує активні наступальні дії на Добропільському
- 03.11.2025 15:38
Програма УЗ-3000: кому дістанеться безкоштовна поїздка залізницею і чому не всім В “Укрзалізниці” розповіли, як працюватиме нова соціальна ініціатива — програма “УЗ-3000”
- 03.11.2025 14:48
Команда США приїде до України для узгодження спільної дронової програми Уже наступного тижня до України прибуде представницька делегація зі
- 03.11.2025 12:02
Чернігів під небом тривоги: як живе місто, де темрява стала звичною Чернігів не спить. Навіть коли здається, що
- 30.10.2025 21:35
Корабль инопланетян прилетит в ноябре? Астрофизики предупреждают о загадочном объекте, который
- 30.10.2025 15:02

Всі новини