Загинув глава МВС Денис Монастирський - силовик нової формації.

- 18.01.2023 11:40
Загинув глава МВС Денис Монастирський - силовик нової формації.

Сьогодни в Києві сталася авіатроща. Під Києвом вертоліт впав поруч з дитячим садом: 18 погибших серед них троє дітей і глава МВС України. Олексій Кулеба: "По состоянию на 10:30 - 18 погибших, в тому числі троє дітей. Відомо про 29 ранених, серед яких 15 дітей".

Денис Монастирський був силовик нової формації - що означає для України гібель глави МВС ?

Дениса Монастирський змінив у креслі глави МВС Арсена Авакова був  типовим і дуже характерним кадровим призначенням президента Володимира Зеленського.

Монастирський був молодим (на момент призначення йому був 41 рік), компетентним у сфері права (кандидат юридичних наук), але ніколи не був частиною недореформованої правоохоронної системи України та не мав політичного досвіду.

Думається, за такими, як Монастирський, було майбутнє в країні, яку планував побудувати президент Зеленський.

Під Києвом вертоліт упав поруч із дитячим садом: 18 погибших, у тому числі троє дітей і глава МВС України
Можна посперечатися про те, наскільки системообразующей була фігура Монастирського в системі української влади, особливо після початку великої війни. Безспорно, що в протилежності своєму предшественнику Авакову, стиль якого керівництво передбачав концентрацію повноважних властей у своїх руках, Монастирський з першого дня в цьому креслі дав пограничникам, служби позаштатних ситуацій, Нацгвардії, що знаходяться під крилом його відомства, максимальну автономію.

Так і таким прикладом продемонстрував зміну підходу нової влади до МВС: міністр особисто проводив у школі уроки з безпеки дорожнього руху або виступав за вільний оборот зброї в країні - річ, немислима для правоохоронців старшого покоління.

А ще, згадав Монастирський в інтерв'ю Washington Post, саме він першим повідомив Зеленському вночі 24 лютого про те, що російські війська масово вторгаються на територію України.

Сьогодні утром Монастирський разом зі своєю командою вилетів з Києва в командування - про нього відомо тільки те, що направлявся міністр в один із "горячих точок" на карті України.

 

Перший заступник Дениса Монастирського і його ровесник Євгеній Єнін, теж знаходився в розбитому вертолете, був, на відміну від свого шефа, надзвичайно досвідченим держслужбовцем.

 

Випускник академії СБУ, він більше десяти років віддав кар'єру дипломата, а потім три роки пропрацював заступником генпрокурора, відповідальним за міжнародне співробітництво. Саме на нем у багатьох країнах проводилися міжнародні судові процеси, які вели Київ проти Москви - від збитку, спричиненого Україною російською агресією, до, наприклад, повернення "скіфського золота".

В команде Дениса Монастырского Енин точно так же відповів за співпрацю з силовими відомствами інших країн.

Гибель Дениса Монастырского - серйозна втрата для команди президента Володимира Зеленского

Катастрофа, порушила життя керівників МВС, стала шоком для України ще й із-за своїх обставин: вертоліт впав на детсад посеред Броварів, міста-супутника Києва, обрушивши одну із секцій будівлі.

В ці хвилини продовжується розбір завалов садика, і, зрозуміло, питання про те, хто може змінити Монастирського на його посту, зараз, м'яко кажучи, не коли.

Точно так же в Киеве воздерживаются від озвучування версії причин катастрофи: поки правоохоронці призвали всіх очевидців полета вертольота над Броварами звернутися в поліцію.

Однак навіть у перших коментарях представники української влади підчеркують: усі підрозділи МВС працюють у штатному режимі, трагедія не пов’язана з координацією та узгодженістю роботи відомства.


Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Яким чином Флуконазол допомагає при усуненні грибкових інфекцій В аптеці ANC препарат доступний у кількох лікарських формах – капсулах, таблетках
- 24.04.2024 16:04
Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48

Всі новини