Бої в Соледарі та 324 день війни

- 11.01.2023 14:49
Бої в Соледарі та 324 день війни

Бої  навколо Соледара та інші події 324-го дня війни
Про ситуацію в місті Соледарі на Донеччині надходять суперечливі повідомлення. Польща наполягає на розширенні західної воєнної допомоги в Україні.

До 324-го дня повномасштабного військового вторгнення росії в Україну російські війська продовжують спроби утримати під контролем захоплені населені пункти сусідньої країни. Збройні сили та загони територіальної оборони України опираються агресіям. Перевірити заяви представників обох сторін щодо незалежних джерел неможливо. За даними ООН, свої будинки залишили вже близько 16 мільйонів жителів України.

Ситуація у Соледарі

Російські військові, ймовірно, контролюють територію Соледара в Донецькій області, йдеться в аналітичному звіті американського Інституту вивчення війни (ISW). При цьому наголошується, що захоплення всього міста не має більшого оперативного значення і не означає неминучого оточення Бахмута. Експерти вважають, що росіяни, зважаючи на все, витіснили українських військових і західних околиць міста. Що стосується зробленої напередодні заяви президента України Володимира Зеленського про збереження ЗСУ позицій у Соледарі, то аналітики вважають, що мали на увазі скоріше оборонні позиції на околицях, але не в самому місті.

Глава офісу президента Андрій Єрмак стверджує, що у Соледарі ведуться вуличні бої, при цьому жодна із сторін не контролює город. "Росіяни там є, але вони його не контролюють", - написав він у Telegram. Тим часом журналісти CNN, які знаходилися приблизно за 4 км від Соледара, стали свідком того, як українські війська виходили з міста вдень 13 січня. Це виглядало як організоване відведення військ із міста, зазначає канал. Міноборони РФ оголосило, що Соледаря було захоплено ще ввечері 12 січня.

У свою чергу, проект Stopfake.org, який бореться з кремлівськими пропагандою та розповсюдженням неправдивої інформації, стверджує, що повідомлення CNN про "організований відступ" українських військ із Соледару засноване на інформації з фейкового Telegram-каналу, що нібито належить 46-й окремій десантно-штурмовій. бригаді. ЗСУ. Насправді це з'єднання називається "46-а окрема аеромобільна бригада ДШВ ЗСУ". За даними проекту, цей канал було створено ще у вересні "саме з метою залучення передплатників та використання Кремлем у потрібний момент". "Це – методи російських ІПСО (інформаційно-психологічних спеціальних операцій. – Ред.)", – попередив Stopfake.org.

В інших регіонах України
Як повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синегубов, російські військові продовжують артобстріли селища Дворічне у Харківській області України. За його інформацією, внаслідок обстрілу приватних будинків загинули дві жінки 59 та 64 роки, ще одна жінка у віці 63 дістала поранення та госпіталізована.

У районі аеродрому в окупованому Бердянську Запорізької області прогриміли три потужні вибухи і спалахнула пожежа, повідомляє голова міської військової адміністрації Вікторія Галицина. "Наразі немає підтвердженої інформації про поразку ворожої техніки. Сподіваємося, що вона є, тому що пожежа дуже велика", - сказала Галицина. Раніше військовий оглядач Михайло Жирохов у коментарі для каналу зазначив, що в аеропорту Бердянська немає російської військової авіації та що його використовують як військову базу.

Можливість вступу Білорусі у війну
Росія не відкидає вступу Білорусі у війну проти України у разі нападу на неї або Російську Федерацію. "З правової точки зору застосування військової сили київським режимом або вторгнення ЗСУ на територію Білорусі чи Росії є достатніми підставами для колективних заходів у відповідь", - заявив директор другого департаменту країн СНД МЗС Росії Олексій Поліщук. При цьому він зазначив, що вжиття таких заходів залишається на розсуд політичного та військового керівництва двох країн.

Росія намагається створити двомільйонну армію, про що свідчить масштаб мобілізаційних заходів, що проводяться в країні, повідомило Головне управління розвідки (ГУР) Міноборони України. У ході першої хвилі мобілізації, нагадує відомство, до російської армії вдалося призвати 300 тисяч людей. ГУР не виключає, що найближчими днями керівництво РФ оголосить про проведення нової хвилі мобілізації, в рамках якої буде призвано ще 500 тисяч людей.

Танки Leopard
Німеччина вирішить питання про відправку бойових танків Leopard до України наступного тижня, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на двох чиновників. За їхніми оцінками, на тлі закликів, що почастішали, рішення Берліна, найімовірніше, буде позитивним. Очікується, що влада ФРН остаточно визначиться до 20 січня, коли має відбутися зустріч контактної групи по Україні у "форматі Рамштайн".

Польща наполягає, щоб Україна отримала від коаліції західних країн-партнерів ще більше військової допомоги, не обмежуючись поставками 14 танків Leopard. 


Ключові слова: війна Соледар, білорусь прогноз, ситуація на фронті 14 січня

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48
Влада України відкинула причетність до теракту в Крокус Сіті Холл МЗС України назвало звинувачення у причетності Києва до теракту
- 27.03.2024 13:03

Всі новини