Британія надішле на Україну танковий ескадрон

- 10.01.2023 11:50
Британія надішле на Україну танковий ескадрон

Independent: прем'єр Британії Сунак вирішив передати Україні ескадрон танків Challenger 2

За інформацією видання, чотири танки Challenger 2 — основні бойові танки сухопутних військ Королівства — будуть «негайно» відправлені до Східної Європи. Незабаром підуть ще вісім бронемашин.

Джерело газети на Даунінг-стріт уточнило, що Сунак оголосить про своє рішення президентові України Володимиру Зеленському у суботу. «Прем'єр-міністр ясно дав зрозуміти, що Великобританія повинна виконувати свої зобов'язання перед Україною, і це включає забезпечення поставок необхідної техніки для оборони і зміни балансу поля бою», — зазначив він. На його думку, ці танки "допоможуть повернути Києву втрачені території".

Раніше представник канцелярії Сунака розповів, що постачання військової техніки дозволяє Києву змінити перебіг подій у зоні бойових дій. "Ми прискорюємо нашу підтримку України шляхом (надання) військових технологій наступного покоління, які допоможуть виграти цю війну", - заявив він.

Британія першою зніме табу на передачу Києву танків

Рішення Сунака стане поворотним моментом у питанні постачання Україні важкої бронетехніки. До цього західні країни відмовляли Києву у проханні забезпечити ЗСУ танками через побоювання подальшої ескалації конфлікту з Росією.

На тлі повідомлень про позицію Лондона, що змінилася, практично одночасно стало відомо про те, що уряд Німеччини на чолі з канцлером Олафом Шольцем також, можливо, дозволить постачання Україні важких танків Leopard. Таке рішення можуть ухвалити на зустрічі міністрів оборони союзних країн на авіабазі в Рамштайні, яка намічена на 20 січня.

11 січня президент Польщі Анджей Дуда після зустрічі із президентом України Володимиром Зеленським також пообіцяв, що Варшава передасть Києву нові танки Leopard. "Буде передана рота танків у рамках міжнародної коаліції", - сказав він.

Раніше прем'єр-міністр України Денис Шмигаль закликав Францію надати країні зняті з виробництва танки Leclerc. У відповідь Париж пообіцяв передати ці танки союзникам НАТО, якщо ті відправлять Києву свою важку бронетехніку.

Оглядачі The New York Times пояснили поспіх з передачею військової техніки Україні «загрозою нового наступу Росії цієї весни, яка зведе нанівець колишні успіхи української армії».

Захід досі обмежувався постачанням легкоброньованої техніки

11 січня Вашингтон заявив, що надасть Києву 50 бойових машин піхоти (БМП) Bradley. Крім того, стало відомо, що влада США задумалася про передачу Україні партії сучасних бронетранспортерів Stryker. Цей вид техніки може увійти до чергового траншу військової допомоги Києву, який анонсують наступного тижня.

Німеччина дала слово до середини весни цього року передати ЗСУ 40 одиниць БМП Marder. Також Берлін планує передати додаткову батарею зенітно-ракетних комплексів Patriot.

4 січня міністр оборони Франції Себастьян Лекорню розповів, що легкі колісні танки AMX 10-RC прибудуть до України протягом двох місяців. При цьому президент країни Еммануель Макрон не став озвучувати дані про обсяги та терміни постачання.


Ключові слова: танки Challenger 2

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

ецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48
Влада України відкинула причетність до теракту в Крокус Сіті Холл МЗС України назвало звинувачення у причетності Києва до теракту
- 27.03.2024 13:03
Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19

Всі новини