Ілон Маск купив Twitter за $44 млрд

- 28.10.2022 11:22
Ілон Маск купив Twitter за $44 млрд

Західні ЗМІ повідомляють, що Ілон Маск купив Twitter за $44 млрд, розігнав колишнє керівництво та має намір стати CEO компанії.

Одразу кілька західних ЗМІ пишуть, що після кількох місяців юридичних суперечок Маск все ж таки закрив угоду про купівлю соціальної мережі. Сам бізнесмен написав у Twitter: "Птах звільнений". А в середу він змінив опис свого облікового запису в соцмережі на "Chief Twit" - ймовірно, це був анонс покупки.

Стверджується, що невдовзі після операції Маск звільнив кількох топ-менеджерів компанії. Пішли чутки, що бізнесмен скоротить 75% персоналу, щоб сплатити борг майданчика, але голова Tesla швидко спростував ці повідомлення. Очікується, що Маск поговорить зі співробітниками соцмережі сьогодні та розповість про свої плани. Поки що повідомляється, що Маск планує прибрати довічні бани, тобто заблоковані користувачі на майданчику зможуть повернутися.

Нагадаємо, у квітні 2022 року американський підприємець та інвестор Ілон Маск заявив про намір викупити 100% акцій компанії Twitter, якій належить однойменна соціальна мережа. Мільярдер, який живе в Каліфорнії, що вже є великим співвласником SpaceX, Tesla і ряду інших компаній, запевняв, що зможе "розкрити неймовірний потенціал" найпопулярнішого у світі сервісу мікроблогів.

Тодіж у квітні 2022 року Маск став найбільшим акціонером "Твіттера", викупивши одразу 9,1% акцій компанії. Вартість угоди склала 2,64 млрд. доларів, що означає загальну оцінку Twitter на рівні майже $30 млрд. доларів.

Бізнесмен заявив, що готовий викупити акції, що залишилися, ще дорожче - по 54,2 долара за кожну, що доводить суму операції до рекордної суми, що перевищує вже 40 млрд доларів. Після останньої заяви Маска акції Twitter зросли у ціні на 12%, а акції Tesla – подешевшали на 1%.

За даними журналу Forbes, у списку найбагатших людей світу Ілон Маск займає перший рядок: його загальний статок оцінюється приблизно в 219 млрд доларів - в основному за рахунок частин, що належать йому, в аерокосмічній компанії SpaceX і виробнику електромобілів Tesla.

Ставши найбільшим акціонером Twitter, він отримав право увійти до ради директорів компанії, проте минулої неділі відповів на цю пропозицію офіційною відмовою.

А ще за чотири дні Маск заявив про свій намір купити компанію Twitter цілком. Бізнесмен уточнив, що пропозиція угоди цілком серйозна, назвавши її "остаточною і найкращою" з можливих для компанії

Маск уточнив, що не жартує і його пропозиція - остаточна та найкраща, підтвердивши свої слова посиланням на документ, відправлений напередодні національному регулятору - до Комісії США з цінних паперів та бірж. Для здійснення подібної купівлі насамперед потенційний покупець, згідно з чинним законодавством, зобов'язаний розкрити всю наявну інформацію щодо майбутньої угоди.

"Це висока ціна, вашим акціонерам вона сподобається", - звернувся Маск до керівництва Twitter. У випадку, якщо придбати компанію цілком не вийде, бізнесмен пообіцяв продати свіжовикуплений пакет, що належить йому.

"Це не загроза – просто в такому випадку [купівля 9,1%] стане для мене невигідною інвестицією", – пояснив він.

У своїй заяві до Комісії з цінних паперів та бірж США Маск написав, що інвестував у Twitter, тому що вірить те, що платформа може стати одним з головних інструментів захисту права на свободу слова по всьому світу.

"Однак тепер, коли я вклав у компанію власні кошти, я розумію, що у нинішньому вигляді Twitter не буде ні процвітати [як бізнес], ні служити цьому громадському імперативу. Його необхідно перетворити на приватну компанію", - заявив Маск, додавши, що сподівається розкрити "неймовірний потенціал" компанії.

Керівництво Twitter заявило, що уважно вивчить пропозицію мільярдера, щоб розробити план подальших дій, який відповідатиме інтересам усіх акціонерів компанії.

Аналітики вважають, що за таких умов менеджмент Twitter буде змушений або прийняти пропозицію Маска, або знайти іншого покупця.

"Найближчими днями виникне безліч питань про фінансування, регулювання, суміщення роботи Маска в Tesla і SpaceX - але, якщо виходити з формулювання зробленої ним заяви, пропозиція Twitter може прийняти або зараз, або ніколи. Зрештою, думаю, закінчиться ця мильна опера тим, що Маск все ж таки стане власником Twitter", - говорить старший аналітик інвестиційної компанії Wedbush Securities Ден Айвз.


Ключові слова: Ілон Маск Twitter, новини про Ілона Маска

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

ецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48
Влада України відкинула причетність до теракту в Крокус Сіті Холл МЗС України назвало звинувачення у причетності Києва до теракту
- 27.03.2024 13:03
Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19

Всі новини