Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний провів телефонну розмову

- 03.10.2022 09:17
Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний провів телефонну розмову

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний провів телефонну розмову з головою об'єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі.

"Цього вечора провела телефонну розмову з головою об'єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі. Обговорили питання забезпечення потреб сил оборони України у відсічі російської збройної агресії".

Залужний додав, що вдячний усьому американському народу та лідерам США за "послідовну та непохитну підтримку України в ці важкі часи".

Довідково: 

2.10.22р. президент Володимир Зеленський оголосив, що Лиман на Донеччині повністю зачищений від російських військ. Раніше міноборони росії заявило, що війська рф виведені з Лимана "у зв'язку зі створенням загрози оточення". Відразу після цього російські пропагандисти почали шукати винних у здаванні міста. Припущення висуваються найсміливіші. Суперечки досі не вщухли.

"Станом на 12:30 Лиман зачищений повністю", - заявив 2 жовтня український президент Володимир Зеленський, подякувавши українським військовим за службу.

Про взяття Лимана українці повідомили 1 жовтня, але вчора бої там ще тривали. У своєму вечірньому зведенні міноборони Росії повідомило, що у зв'язку зі створенням загрози оточення союзні війська були відведені з населеного пункту Червоний Лиман на більш вигідні рубежі. Це сталося наступного дня після того, як президент Росії Володимир Путін підписав договори про входження до складу Росії самопроголошених Донецької та Луганської народних республік, а також окупованих Запорізької та Херсонської областей.

Відхід російських військ з Лиману викликав бурхливі обговорення та критику в патріотично налаштованих телеграм-каналах.

Лапін, Герасимов, Шойгу. Патріоти шукають винних
Першим висловилися голова Чечні Рамзан Кадиров та засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин.

"Обороною цієї ділянки керував командувач Центрального військового округу генерал-полковник Олександр Лапін, - пише Кадиров у своєму телеграм-каналі. - Той самий Лапін, який отримав зірку Героя Росії за взяття Лисичанська, хоча де-факто його там і поряд не було. Лапіну віддали у підпорядкування та війська Західного військового округу".

"Прикро не те, що Лапин бездар. А те, що його покривають нагорі керівники в Генштабі. Якби моя воля, я розжалував би Лапіна до рядового, позбавив би нагород і з автоматом у руках відправив би на передову змивати кров'ю свою ганьбу", - додає Кадиров.

"Експресивна заява Кадирова, звичайно, зовсім не в моєму стилі. Але можу сказати: "Рамзан, красень, пали". Усіх цих ушлепків - з автоматами, босими на фронт", - йдеться у заяві прес-служби Пригожина.

До них приєднався колишній "міністр оборони" самопроголошеної ДНР Ігор Стрєлков-Гіркін, який, втім, обмежився тим, що назвав Лапіна, людиною, яка "зірок з неба не вистачає" і опублікувала у своєму телеграм-каналі фотографію начальника генерального штабу Росії Валерія Герасимова , супроводивши його таким підписом: "Ось цей ось товариш має прославлятися за всі наші перемоги у поточній "СВО" - починаючи з "деескалації" Київської, Сумської, Чернігівської областей, продовжуючи "успішним перегрупуванням" з-під Балаклії, Ізюму, Куп'янська, Вовчанська і закінчуючи "відходом більш зручні позиції" під Лиманом".


Ключові слова: Валерій Залужний, розмова Залужного

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

ецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48
Влада України відкинула причетність до теракту в Крокус Сіті Холл МЗС України назвало звинувачення у причетності Києва до теракту
- 27.03.2024 13:03
Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19

Всі новини