Хроніка війни 28.05.2022

- 28.05.2022 16:14
Хроніка війни 28.05.2022

Перше російське судно зайшло до порту Маріуполя та почало завантаження металу. У Києві це назвали мародерством

Президент України Володимир Зеленський інтерв'ю дав голландському телеканалу NOS: Зеленський про діалог з Росією: вести переговори має сенс лише з Путіним

Він переконаний, що Україна виграє війну із Росією. "Питання в тому, якою ціною і коли. Для мене перемога означає повернення всієї нашої території. Я не думаю, що ми зможемо повернути собі всю нашу територію військовим шляхом. Якщо ми вирішимо це зробити, це буде коштувати сотні тисяч життів. Це точно "Кожен українець хоче повернути і Донбас, і Крим. Я думаю, ми повинні хоча б повернутися до ситуації 24 лютого, коли росіяни вторглися до нашої країни. Тоді можна буде говорити про відновлення нашої території дипломатичним шляхом", - сказав Зеленський.

Президент України вважає, що вести переговори має сенс тільки з Путіним: "Він сформував державу, в якій ніхто не може приймати рішення. Неважливо, що каже їх міністр закордонних справ. Неважливо, чи пошле він делегацію поговорити з нами. на жаль, нічого не означають.

Зеленський також відреагував на слова журналістки телеканалу про те, що США пропонували бити на сполох, рити окопи та евакуювати людей з країни за рік до вторгнення. "Я з цим не згоден, тому що не варто створювати непотрібну паніку. Це вплине на нашу фінансову ситуацію, бюджет і економіку. Тільки коли почалося вторгнення, ми зробили ці кроки. Зараз нам не вистачає щонайменше 5 млрд [доларів]. Цей дефіцит виник у березні. Якби ми розпочали це [підготовку] за рік, у нас уже не було б економіки. Щодо нашої армії, то вона була готова", - сказав український президент.

В українській розвідці припустили, коли Путін спробує закінчити війну. Активна фаза війни в Україні може тривати до кінця 2022 року. Проте є ймовірність, що Москва спробує присвятити до певної дати хоча б якусь подобу перемоги.

Представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький в ефірі телеканалу FREEДОМ назвав два можливі сценарії:

11 вересня – у Росії єдиний день голосування. У Путіна можуть цього дня провести псевдореферендуми на окупованих теренах України.
7 жовтня – ювілей кремлівського диктатора – 70 років. Військові можуть спробувати подарувати йому якісь досягнення.
Крім того, Скибицький вважає, що Путін налаштований вести тривалу війну.

"Путін не відмовляється від своїх планів. Ця війна затягуватиметься. Наскільки буде затягнута активна фаза – це буде вересень місяць, чи це буде жовтень чи буде до кінця року – це залежить від нашого опору, і від стану наших сил оборони, і від тієї допомоги, яку нам надають", – наголосив представник ГУР.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський вважає, що Путін не усвідомлює, що відбувається на війні Росії проти України, тому йому треба вийти з інформаційної нереальності.

Раніше Зеленський заявив, що Україна повернеться до переговорів із Росією лише після того, як поверне захоплені окупантами після 24 лютого українські території.

У Сєвєродонецьку сьогодні потужні обстріли, вуличні бої. Сєвєродонецьк знаходиться під постійними обстрілами, у місті йшли вуличні бої, розповів голова Луганської області Сергій Гайдай.

"Сєвєродонецьк ворог обстрілював кілька разів, щонайменше тричі — дуже потужно, подекуди починалися вуличні бої. Як наслідок, пошкодження 14 багатоповерхівок. Також серйозно обстріляно найближче селище Синецький, яке місцеві часто називають хутором", — написав Гайдай.

У російської армії "значні втрати", і вона змушена була відступити в районі Сєверодонецька, Тошківки та Осколонівки, стверджує голова області.

Пошкоджено ще один міст між Сєвєродонецьком та Лисичанськом, проте проїзд між містами зберігається, повідомив чиновник.

Минулої доби відбито вісім атак, знищено п'ять танків, десять одиниць бойової броньованої техніки і чотири автомобілі супротивника, повідомив Гайдай.


Ключові слова: щоденник війни 28 травня Україна, новини України

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

ецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48
Влада України відкинула причетність до теракту в Крокус Сіті Холл МЗС України назвало звинувачення у причетності Києва до теракту
- 27.03.2024 13:03
Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19

Всі новини