Розвідка Естонії: ЗСУ вийшли на кордон із Росією

- 17.05.2022 15:58
Розвідка Естонії: ЗСУ вийшли на кордон із Росією

Розбомблена російською армією будівля у центрі Харкова. Місто практично повністю зруйноване. Розвідувальний центр сил оборони Естонії підготував оперативне зведення про бойові дії в Україні. Останні відомості за станом на 17 травня.

Минулої ночі збройні сили Російської Федерації (ЗС РФ) завдали ракетних ударів по військовій базі Яворів у Львівській області. Втім, основні дії, як і раніше, розгортаються на сході України, зокрема, поряд із Донецьком.

Пізно ввечері розпочалася евакуація українських військовослужбовців із «Азовсталі». Вона проводилася відповідно до досягнутих раніше домовленостей між Росією та Україною. Наскільки відомо, було вивезено 264 особи, у тому числі 53 поранених. Їх перевезли на територію сепаратистів.

Заступник міністра оборони України Ганна Маляр пояснила, що відповідно до угоди, пізніше їх виміняють на російських солдатів, які перебувають у полоні. Домовленості було досягнуто за участю ООН та Міжнародного руху Червоного Хреста.

Українська влада відзначила, що захисники Маріуполя виконали своє завдання, відтягнувши на себе значні сили ЗС РФ. Тим самим вони завадили швидкому захопленню Запоріжжя.

Харківський напрямок (Східний напрямок)

Зважаючи на все, збройні сили України (ЗСУ) вийшли на кордон з Росією на північ від Харкова. Найімовірніше, російські війська вибудовуватимуть лінію оборони з метою недопущення противника на рубежі, з яких він зможе обстрілювати лінію постачання Білгород – Куп'янськ та об'єкти в Білгородській області.

У період, що оглядається, російські підрозділи впливали на ЗСУ переважно вогнем артилерії, при цьому вони не робили великих атак.

ЗС РФ не досягли значних успіхів навколо Ізюма. Російські війська перегруповуються і готуються до можливого наступу на Слов'янськ.

Рубіж Донецьк – Луганськ

ЗС РФ продовжують наступальні дії в Донецькій та Луганській областях, їм вдалося досягти певних успіхів. Район Рубіжне - Сєвєродонецьк - Лисичанськ продовжує залишатися під обстрілами російської артилерії. У цьому напрямі російські війська намагаються зміцнити свої позиції поруч із Білогорівкою.

ЗС РФ провела невдалі атаки в районі Лимана, Бахмута та Курахово. Завод «Азовсталь» зазнавав артилерійських обстрілів та бомбардувань з повітря.

Південний напрямок

Російські війська продовжують зміцнювати свої позиції у Запорізькій області, активних дій вони не робили.

ВСУ повідомили про поразку російських складів із боєприпасами в центральній та північній частинах Херсонської області. Також вони прозвітували про знищення бази постачання в Миколаївській області.

Військово-повітряні сили РФ завдали удару по Одесі з повітря. Найімовірніше, вони мали намір знищити міст у гирлі Дністра, який був раніше пошкоджений.

 

Джерело: Фото - ілюстрація


Ключові слова: новини війна травень 2022, хроніки війни в Україні

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

ецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48
Влада України відкинула причетність до теракту в Крокус Сіті Холл МЗС України назвало звинувачення у причетності Києва до теракту
- 27.03.2024 13:03
Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19

Всі новини