Байден пообіцяв нарощувати військову підтримку України

- 21.12.2022 17:04
Байден пообіцяв нарощувати військову підтримку України

Байден заявив Зеленському, що США продовжать нарощувати військову підтримку України
Володимир Зеленський та Джо Байден

Президент США Джо Байден на зустрічі з українським лідером Володимиром Зеленським у Білому домі пообіцяв, що Вашингтон продовжить нарощувати військову підтримку Києва, включаючи постачання систем протиповітряної оборони (ППО). Трансляцію веде телеканал CBS News.

"Ми продовжимо зміцнювати можливості України для самооборони, особливо систему протиповітряної оборони", - заявив Байден.

Він наголосив, що Вашингтон та його партнери продовжать «створювати витрати для кремля» та підтримають Україну.

Президент України Володимир Зеленський прибув до США у середу, 21 грудня. Очікується, що його двосторонні переговори з американським лідером Джо Байденом триватимуть дві години та завершаться прес-конференцією.

Як відомо:

Володимир Зеленський зустрічається у Вашингтоні із президентом США Джо Байденом
Президент України Володимир Зеленський у середу прибув до Вашингтона, де він у Білому домі зустрічається із президентом США Джо Байденом. У програмі його візиту також виступ перед Конгресом.

Біля Білого дому Зеленського зустрічали президент Байден з дружиною. Ці кадри демонструвало у прямому ефірі американське телебачення.

"Для мене велика честь бути поряд з вами у спільному захисті від жорстокої, жорстокої війни, яку веде Путін", - сказав Байден.

"Важко повірити, що минуло вже 300 днів, і що Путін жорстоко посягнув на право українців на існування як нації і напав на невинний український народ тільки для того, щоб залякати", - додав Байден, говорячи про російські обстріли житлових районів та енергетичну інфраструктуру України. .

Путін намагається використати зиму як зброю, сказав Байден, запевнивши Зеленського, що американці разом із європейськими союзниками продовжать підтримувати Україну.

Байден запевнив Зеленського, що обидві американські партії в Конгресі підтримують українців і разом із союзниками в Європі, Японії та інших країнах забезпечать, щоб Україна отримувала необхідну гуманітарну та військову допомогу, включаючи нещодавно оголошене постачання сучасних ракетних комплексів ППО "Петріот".

Як повідомляється, зустріч двох президентів триватиме близько двох годин, після чого відбудеться їхня спільна прес-конференція.

Перший закордонний візит Зеленського після російського вторгненняЛітак із Зеленським на борту приземлився на авіабазі "Ендрюс" під Вашингтоном приблизно опівдні за місцевим часом (17:00 за Грінвічем).

Український президент прибув до США з польського Жешува літаком Boeing C-40B (військова модифікація Boeing 737 NG) Військово-повітряних сил США.

До Польщі, як повідомляли ЗМІ, Зеленський дістався поїздом. У поїздці його супроводжувала посол США в Україні Бріджіт Брінк.

У ході візиту Зеленського США офіційно оголосять про новий пакет допомоги Україні, який включатиме системи ППО "Петріот".

Глава Держдепартаменту США Ентоні Блінкен у середу докладно розповів про цей пакет. Його деталі вже потрапляли в пресу, проте ці дані офіційно були оприлюднені вперше:

Пакет оцінюють у 1,85 млрд доларів, до нього у тому числі увійде перше постачання ЗСУ системи ППО "Петріот".
У середу Держдепартамент офіційно схвалить виділення мільярда доларів із цього пакету на кошти ППО (ймовірно, тут мають на увазі саме "Петріот"), а також кошти для високоточних ударів та боєприпасів.
Друга частина пакету - 850 млн. доларів, що виділяються в рамках програми міністерства оборони за допомогою України.
Загальна сума військової допомоги Україні від США досягає безпрецедентних 21,9 млрд. доларів за весь період роботи адміністрації Джо Байдена.
США продовжать працювати з більш ніж 50 партнерами по всьому світу, щоб надавати підтримку Україні протягом будь-якого необхідного періоду часу, до виведення російських військ з її території.
Візит Зеленського до США розпочинається того ж дня, коли російський президент Володимир Путін виступив на засіданні колегії міноборони.

Візит Зеленського "наголошує на непохитній готовності Сполучених Штатів підтримувати Україну стільки, скільки потрібно", - заявила прес-секретар Білого дому Карін Жан-П'єр.

Це перша поїздка українського президента за кордон за 301 день війни. З 24 лютого він не залишав Україну і приймав іноземних політиків у Києві або виступав перед ними з відеозв'язку.

"Направився до США, щоб зміцнити стійкість та обороноздатність України. Зокрема, з Джо Байденом обговоримо співпрацю України та США. Також виступлю в Конгресі та проведу низку двосторонніх зустрічей", - написав Зеленський у "Твіттері".

Зеленський побував у Бахмуті - найгарячій точці війни в Україні"Неможливо окупувати український народ": президент Зеленський відвідав звільнений Ізюм

Нові пакет допомоги Україні на суму 2 млрд доларів, який включатиме системи ППО "Петріот" - це найпотужніша та найсучасніша протиракетна зброя з того, що передали українцям союзники. Ці деталі містяться у брифінгу з анонімним представником адміністрації, розшифровка якого розміщена на сайті Білого дому.

"Продовжуються постачання озброєнь [Вашингтоном], розширюється номенклатура озброєнь, що поставляються. Все це, безумовно, веде до посилення конфлікту і, власне, не обіцяє нічого хорошого Україні", - вже прокоментував американську допомогу прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков.

 

Джерело: Фото - ілюстрація


Ключові слова: Зеленський в Америці

Коментарі (2)
Артем | 06.09.2021
Розвели на сервісі, співчуваю

Олег | 31.08.2021
А що ж ви хотіли? Луцьк то самі перекупию Надумали куди їхати

Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

ецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48
Влада України відкинула причетність до теракту в Крокус Сіті Холл МЗС України назвало звинувачення у причетності Києва до теракту
- 27.03.2024 13:03
Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19

Всі новини