У Києві контужений захватив Кабмін. Він не планує здаватися живим. Фото з Айдару, фото Прохнич

- 04.08.2021 11:21
У Києві контужений захватив Кабмін. Він не планує здаватися живим. Фото з Айдару, фото Прохнич

Сьогодні вранці, 4 серпня, в Кабмін з матюками та криками "Ви всі за ** али",  погрожуючи відпустити гранату, яку, за його словами, тримав в руці, увірвався невідомий чоловік, в руках у якого була граната. Він погрожував її підірвати. Про це у соцмережах та на новинних сайтах повідомляють свідки, додаючи відео інциденту.

Чоловік на відео розповідає, що в минулому він був сапером. Він стверджує, що "живим не піде, сяде на 10 років", але просить увійти в будівлю чоловіків і вийти звідти жінок.

"Це захоплення будівлі, в мене бойова граната, прибирайте людей", - каже чоловік.

Як стало відомо, чоловіка, який захопив Кабмін та тримає гранату РГД, яка вибухає від удару і небезпечна через велику кількість осколків.- це депутат міськради міста Ірпінь Володимир Прохнич. Йому 43 рокита він був нагороджений орденом “За мужність” III ступеня. Володимир Прохнич  родом з Луганська.

У 2016 році Прохнич лкувався з приводу ЧМТ - черепно мозгової травми, тоді він був військовослужбовець батальйону „Айдар“. Діагноз, який тоді був поставленио  — мінно-вибухова травма, струс головного мозку”.

У коментарях під відеороликом розповіли, що загарбник Володимир Прохніч, підприємець з міста Ірпінь, він служив в АТО, є ветеран війни. ОСновний вид діяльності - ремонт автомобілів. Цю ж інформацію підтвердив кореспонденти ЗМІ.

Згодом зясувалося, що загарбником Кабміну виявився контужений сапер з "Айдара". Поліція каже, що граната справжня. Живим загарбник здаватися не планує за його словами - адже тоді він сяде на 10 років, а це не входить в його плани.

За даними поліції, нападника взято під варту, йому пред'явлено обвинувачення по 4 статтям. Сама важка з них - захоплення заручників. передюачає до 15 років ув'язнення.

Дивіться фото Володимира Володимира Прохнича (використано фото з відкритих джерел):

Мужчина с гранатой захватил заложников в кабмине Украины. Он может быть ветераном АТО
Человек с гранатой взял заложников в кабинете министров Украины

Мужчина утверждает, что готов устроить взрыв. Он подтвердил захват здания. Об этом 4 августа сообщает издание «Страна.ua».

Человек заявил, что ему все надоело, используя обсценную лексику. Он подчеркнул, что граната настоящая. На видео с места событий видно, что его призывают «успокоиться».

Источник в МВД рассказал, что мужчина — контуженый сапер, который служил в АТО.

Подходы к зданию украинского кабмина оцеплены. «Террорист» заявил, что «живым не сдастся».

У Києві чоловік погрожував підірвати Кабмін: для його затримання залучили спецназ (фото, відео)
У Києві чоловік погрожував підірвати Кабмін: для його затримання залучили спецназ (фото, відео)

"Ви всі за ** али" - з такими словами чоловік в Києві 4 серпня зайшов в будівлю Кабінету Міністрів і погрожував відпустити гранату, яку, за його словами, тримав в руці. На місці працював спецназ, з загарбником велися переговори. Через півтори години після повідомлення про захоплення його вдалося затримати.

Відео, як чоловік заходить до будівлі і загрожує з ненормативною лексикою опублікував Ігор Бондарчук в Фейсбуці.

На відео чутно нецензурну лайку, чоловік стверджує, що це бойова граната і вимагає прибрати людей з холу. За його словами, це захоплення будівлі.
За повідомленнями ЗМІ, чоловік захопив будівлю Кабміну, був військовим в "Айдарі". Сам він на відео каже, що він сапер.

Як повідомляють очевидці чоловік спочатку був неагресивний, але коли почув, що прийом не ведуть через карантин - дістав гранату.

Захопив будівлю Кабміну людини дізнався депутат Ірпінської міської ради Антон Головенко. За його словами чоловік - дійсно ветеран АТО, його звуть Володимир. Причини, сподвігшей чоловіка на радикальні дії Головенко не знає.

На місці події працює поліція. Будівля Кабміну оточили.

У місті проводиться спеціальна поліцейська операція, ведуться переговори з захопили будівлю. У разі його відмови віддати гранату і припинити захоплення до нього застосують поліцейські дії, передбачені законом.

Чоловік потрапив в будівлю Кабінету Міністрів через громадську приймальню і бюро перепусток. Цей вихід менш охороняється ніж основний, високопоставлені чиновники їм користуються рідко.

Людина з гранатою - Володимир Прохнич, він проживає в Ірпені. Був нагороджений орденом "За мужність" 3 ступеня указом президента України в 2015 році.

Чоловіка з гранатою затримали правоохоронці.

 


Ключові слова: фото Володимира Прохнича, Айдар Прохніч, кто захватил кабмин 04.08.2021, загарбник кабміну серпень 2021, Владимир Прохнич

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19
Владелец Крокус Сити Холл взял кредиты с сыном Эмином для спасения своего безнеса Миллиардер Араз Агаларов и его сын, известный певец Эмин
- 23.03.2024 22:44
Кто хозяин Крокус Сити Холла? Данные 2024 Крокус Сити - это крупный деловой и торговый комплекс в Москве, принадлежащий российскому бизнесмену и
- 23.03.2024 22:30
Сколько погибших в Крокус Сити Холл? В подмосковном концертном зале «Крокус Сити Холл»
- 23.03.2024 21:42
Что известно о террористах в Крокус Сити, кто они, кого задержали Что стало с теми террористами, атаковавшими Крокус: кого когда задержали, кто они?
- 23.03.2024 18:24
Що пишуть європейські ЗМІ та США про теракт в Крокус Сіті Хол Що західні ЗМІ пишуть про теракт у «Крокусі», кого і чому засуджують
- 23.03.2024 18:12
Теракт у Крокус Сіті Холлі: як це було всередині, розповіді очевидців Теракт у «Крокус Сіті Холлі»: як це було всередині, розповіді очевидців
- 23.03.2024 17:30
Біля берегів Індонезії стався сильний землетрус Біля берегів Індонезії стався землетрус магнітудою 5,3
- 23.03.2024 12:49
Почему террористы напали на Крокус Сити Холл в Москве, что это за место По сообщениям, нападавшие открыли огонь, за которым последовали взрывы и возгорание
- 22.03.2024 22:00

Всі новини