Громадська рада при НБУ отримала кворум для реалізації права громадян на участь у держуправлінні

- 12.06.2014 09:14
Громадська рада при НБУ отримала кворум для реалізації права громадян на участь у держуправлінні

Прес-служба управління Національного банку України в Чернівецькій області повідомляє, що відбулася зустріч представників ініціативної групи із захисту інтересів споживачів банківських послуг щодо створення Громадської ради при Національному банку. Предметом зібрання також стало обрання претендентів у члени Громадської ради та рішення провести її перше робоче засідання вже цього місяця.

Водночас, Правлінням Національного банку було прийнято Постанову, яка дозволила юридично закріпити створення та діяльність Громадської Ради.

Голова Національного банку Степан Кубів, вітаючи отримання Громадською радою необхідного для прийняття правомочних рішень кворуму, зазначив, що це велика відповідальність відстоювати інтереси громадян та сприяти їх ефективному діалогу з Національним банком у вирішенні фінансових проблем, зокрема щодо депозитів, іпотеки, роботи колекторських компаній і інших важливих питань.

Варто зазначити, що до складу Громадської ради увійдуть представники громадських організацій, банківських та професійних асоціацій, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Асоціації "Бюро кредитних історій України" тощо.

Відтепер, співпрацюючи з Національним банком України, Громадська рада реалізовуватиме конституційне право громадян на участь у державному управлінні, зокрема щодо підготовки та проведення громадських обговорень з питань захисту прав та інтересів споживачів банківських послуг і надання пропозицій задля вирішення порушених питань. Її робота дасть змогу ініціативним громадянам, що мають фахову освіту, брати безпосередню участь у розробленні пропозицій щодо вдосконалення законодавства та запровадження ефективних механізмів у сфері захисту прав та законних інтересів вкладників та клієнтів банків.


Ключові слова: держуправління, Національний банк України

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

У Франції завершився перший навчальний курс для українських пілотів Франція успішно завершила підготовку першої групи українських пілотів н
- 20.09.2024 15:17
Імперія бонусів у Slotor777: Ваш маршрут до успіху Спробуйте свою удачу безкоштовно
- 19.09.2024 18:44
6000 доларів США за дорогу до Румунії Нелегальний бізнес 29-річного жителя Одеської області викрили та задокументували
- 19.09.2024 16:03
Цистит:причины и психосоматика Почему женщины так часто страдают циститом: как устранить этот недуг
- 02.09.2024 13:56
На Буковині минулої доби поліцейські задокументували дві аварії з потерпілими У результаті аварії старший з водіїв отримав закриту травму
- 26.08.2024 11:56
Монетизація Тік Ток: твоя мрія про заробіток в Інтернеті стала ближчою Соціальна мережа Tik Tok у багатьох українських користувачів асоціюється лише з
- 26.08.2024 11:02
Тисячам росіян на Курщині загрожує оточення Український артилерист зазначив, що переправи російських військ через річки часто відбуваються в паніці.
- 22.08.2024 09:23
Росіяне захопили Камишівку, Заповітне та Новобажане У Мирнограді Донецької області закрито два райони, і зараз
- 22.08.2024 09:15
Судитимуть буковинця, обвинуваченого у незаконному зберіганні канабісу Поліцейські зібрали докази вчинення 39-річним жителем Чернівецького району
- 20.08.2024 09:31

Всі новини