У Чернівецькій області підприємства харчової промисловості перевірено на стан готовності до роботи у весняно-літній період

- 06.06.2009 11:49
У Чернівецькій області підприємства харчової промисловості перевірено на стан готовності до роботи у весняно-літній період

Як повідомляють у Чернівецькій обласній державній санітарно-епідеміологічній станції, фахівцями служби посилено нагляд за підприємствами харчового профілю. Під час перевірок особлива увага приділяється підприємствам молокопереробної, м’ясопереробної та рибопереробної галузей.

У травні поточного року фахівцями санітарно-епідеміологічної служби спільно з фахівцями ДП “Буковинастандартметрологія” та ветеринарної медицини проведені перевірки стану готовності до роботи у весняно-літній період 2009 року об’єктів м’ясо-, рибо- та молокопереробної промисловості області. Протягом травня за виявлені недоліки на підприємствах молоко-, м’ясо- та рибопереробної промисловості до адміністративної відповідальності притягнуто 8 осіб на суму 1241 грн., припинялася експлуатація 3 об’єктів, застосовано 1 фінансову санкцію на 410 грн. та забраковано 3248,6 кг недоброякісної продукції та сировини на суму 25,2 тис. грн. Нині в області працюють 2 молокопереробні підприємства: ВАТ “Чернівецький міськмолокозавод”, ТОВ “Аполлон” (м. Чернівці). Санітарно-технічний стан задовільний, підприємства забезпечені холодною та гарячою протічною водою, гострою парою, миючими та деззасобами. Холодильне та технологічне обладнання знаходиться в робочому стані. Створені умови для зберігання сировини та готової продукції. На перевірених об’єктах технічний стан трубопроводів холодильного обладнання, інших технічних вузлів та систем задовільний, відзначили в Чернівецькій обласній державній санітарно-епідеміологічній станції.

Контроль за якістю сировини та готової продукції по мікробіологічних та санітарно-хімічних показниках на молокопереробних підприємствах здійснюють акредитовані виробничі лабораторії. Проведені відповідні підготовчі заходи до роботи в весняно-літній період і на підприємствах м’ясної промисловості області. На контролі санепідслужби знаходяться 33 приватні підприємства м’ясопереробної промисловості, з яких в даний час з перебоями працюють лише 12. Всі підприємства підготовfні до роботи в літній період року, випуск продукції здійснюється згідно з погодженою нормативною документацією.

 

Джерело: Пресслужба ОДА


Ключові слова: Якість, сировина, ринки, Чернівці

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Протеїнові коктейлі: чому вони небезпечні для зубів і як зменшити шкоду? Протеїн – це лише добавка, а не заміна їжі
- 27.08.2025 10:41
Шкідливість протеїнових коктейлів для зубів: який протеїн шкідливіший для зубів? Вплив протеїнових коктейлів та гейнерів на здоров'я зубів
- 27.08.2025 09:34
Бонусы казино: как получить максимум от игровых предложений Как использовать бонусы казино с максимальной эффективностью
- 26.08.2025 16:44
Корисні солодощі: прихована загроза здоров'ю зубів Чому «корисні» солодощі шкодять зубам
- 26.08.2025 14:50
Росія вдарила по шахті ДТЕК: є жертви та поранені Унаслідок атаки загинув один працівник підприємства, ще троє
- 26.08.2025 13:21
У Чернівцях відкрили безкоштовне навчання для жінок-підприємиць: Твій бізнес в телефоні У кожному місті буде сформована група з 20 учасниць, для яких участь у
- 26.08.2025 10:37
Що таке моя IP-адреса IP-адреса: що це таке, як її знайти та змінити
- 26.08.2025 10:04
Розробили профілактичну вакцину, що сприяє видаленню зубного нальоту. Розробили профілактичну вакцину, що сприяє видаленню зубного нальоту.
- 25.08.2025 16:44
Вред протеиновых коктейлей для зубов: какой протеин вреднее для зубов? вредны ли для зубов протеиновые коктейли, протеиновый порошок, который надо разбавлять водой/молоком
- 23.08.2025 15:23

Всі новини