Як приготувати справжню різвяну кутю
- 05.01.2012 16:34Інгредієнти: 1 склянку пшениці; 100 г маку; 100 г ядер волоських горіхів; 100 г родзинок; 1-3 столових ложки меду; цукор - за смаком.
Приготування: пшеничнeу крупу промиваємо і замочуємо на 4-5 годин в холодній воді. Після того, як крупа розмокне, воду зливаємо. Пересипаємо крупу в каструлю (алюмінієву або з нержавіючої сталі) і доливаємо 2 склянки води. Ставимо пшеницю варитися на маленький вогонь.
Через 1,5 години коли крупа звариться її потрібно остудити.
Мак промити, запарити окропом на 2-3 години, злити воду, розтерти мак в ступці, додати за смаком цукор, мед, нарізаних горіхів, промитих родзинок, влити 0,5-1 літра узвару або охолодженої кип'яченої води, з'єднати цю масу з вареною пшеницею, викласти в керамічну миску і подати з дерев'яною ложкою.
Коментарі (0)
Другие новости:
- 21.11.2024 14:56
- 15.11.2024 13:14
- 15.11.2024 12:27
- 08.11.2024 11:46
- 31.10.2024 11:40
- 30.10.2024 09:01
- 29.10.2024 16:37
- 29.10.2024 09:25