Новорічні салати 2012
- 17.11.2011 22:42За східним календарем 2012 рік - це рік Дракона. За легендами і міфами, дракон - благородна хижа тварина, тому твій новорічний стіл повинен бути ретельно продуманим, всі продукти обов'язково повинні бути свіжими, нехай буде побільше м'яса і риби. Це можуть бути салати з сьомги, лосося, вугра, мови, телятини і качки.
Так як 2012 рік - це рік Водяного Дракона, то на столі повинні переважати страви з морепродуктів. Так само добре підійдуть суші. Ролл «Червоний дракон» з копченого вугра може стати прикрасою столу.
Салат з копченим вугром і водоростями
Інгредієнти:
- Морський вугор 300 гр.,
- Водорості хіяше вакаме (сівід салат) 200 гр.,
- Рукола 100 гр.,
- Листя салату,
- Оливкова олія,
- Соус Унагі,
- Кунжут,
- Лимон.
Приготування:
Порви на маленькі шматочки салат і рукколу руками, додай до них водорості.
Тепер підготуй вугра - протягом двадцяти секунд підсмаж його на гарячій сковороді. У вугра повинні розкритися його смак і аромат.
Шматочки копченого морського вугра поклади на порваний салат.
Тепер приготуй соус, змішавши в скляній мисці оливкова олія, соус Унагі, подрібнену м'якоть лимона.
Полів салат зверху соусом, посип насінням кунжуту (краще його заздалегідь підсмажити на сковороді).
Подавати це салат найкраще на відкритому білому салатному блюді, прикрасивши помідори черрі.
Салат Олів'є з сьомгою і свіжим огірком
Інгредієнти:
- 300 г свіжої слабосоленої сьомги,
- 5 картоплин,
- 3 яйця,
- 1 маринований огірок,
- 2 свіжі огірки,
- 0,5 баночки зеленого горошку,
- Кріп,
- 1 цибулина,
- 100 г червоної ікри (або ікри оселедця),
- Свіжий домашній майонез,
- Рукола,
- Сіль і перець.
Приготування:
Відвари і очисть картопля і яйця.
Наріж кубиками огірки, цибуля, яйця і картоплю. Виклади все в миску.
Філе сьомги наріж невеликими кубиками.
До нарізаним овочам додай зелений горошок і подрібнену петрушку.
Виклади сьомгу.
Посоли і поперчи.
Змішай 150 г майонезу свіжоприготованого з ікрою і заправ отриманим соусом салат.
Прикрась руколою.
Як найкрасивіше подавати цей салат, дивись на картинці.
Салат з качкою і апельсинами
Інгредієнти:
- Качине філе - 4 шт,
- Печериці - 200 г,
- Гриби (вешенки) - 300 г,
- Шиітаке - 200 г,
- Апельсини - 3 шт,
- Рукола - 100 г,
- Мед - 2 ч.л.
- Сік апельсиновий - 1 / 4 склянки
- Соус соєвий - 2 ч.л.
- Часник - 1 зубчик.
Приготування:
Змішай мед, сік, соєвий соус і подрібнений часник в мисці.
Кожен шматок качки ретельно перемазати медової сумішшю.
Гриби очистити, великі наріж скибочками; змішай гриби з маринадом у великій жаростійкої формі.
Зверху помісти шматки качки і, не закриваючи, запікай в духовці 10 хв. при 180 ° С. Злий 1 / 3 рідини з форми.
Поверни качку назад, включивши гриль, запікай до золотистої скоринки.
Вийми, дай постояти 5 хв., Наріж товстими скибочками. З апельсинів зріж кірку гострим ножем, виріж філе по часточок.
Готові гриби, апельсинові дольки і салат перемішай, виклади на блюдо, зверху поклади шматочки качки.
Дуже смачний салат!
Коментарі (0)
Другие новости:
- 21.11.2024 14:56
- 15.11.2024 13:14
- 15.11.2024 12:27
- 08.11.2024 11:46
- 31.10.2024 11:40
- 30.10.2024 09:01
- 29.10.2024 16:37
- 29.10.2024 09:25