Аналітики Standard & Рoor's розгледіли "невеликий" ризик дефолту США

- 15.07.2011 14:27
Аналітики Standard & Рoor's розгледіли "невеликий" ризик дефолту США

Standard & Рoor's, що пригрозило знизити кредитний рейтинг США, ставши другим найбільшим рейтинговим агентством, що поставили під сумнів здатність Вашингтона вчасно розплатитися за боргами.

Зокрема, S&P заявило, що існує щонайменше 50-процентна ймовірність того, що кредитний рейтинг США буде знижений в найближчі три місяці. При цьому S&P відзначили, що ризик дефолту США є "невеликим", проте продовжує збільшуватися.

S&P може знизити першокласний кредитний рейтинг США з позначки AAA до категорії АА у випадку, якщо Білий Дім не зможе добитися від Конгресу США підвищення боргової "стелі" країни з нинішніх 14,3 трильйона доларів. У разі невдачі Вашингтон буде змушений пропустити терміни погашення боргів, нагадує Dow Jones Newswires.

Рейтингове агентство Мoody's 13 липня поставило американський рейтинг ААА на перегляд з негативним прогнозом, що неминуче означає скорочення рейтингу. У заяві агентства говорилося, що у випадку, якщо встановлений законодавчо борговий ліміт не буде підвищено, то це призведе до дефолту за борговими зобов'язаннями Міністерства фінансів США. При цьому Fitch Ratings, третє з "великої трійки" рейтингових агентств, поки не загрожує США переглядом рейтингу, очікуючи, що допустимий рівень боргового ліміту США буде збільшено в розумні терміни. Можливість дефолту США представники Fitch вважають малоймовірною.

Конгрес США відмовляється збільшити встановлену законом верхню межу держборгу країни до тих пір, поки не буде досягнуто згоди щодо скорочення дефіциту бюджету, що в 2010 році 1,29 трильйона доларів. Міністерство фінансів США раніше попередило, що якщо верхня межа державних запозичень не буде піднята до 2 серпня, то уряд США почне здійснювати платежі за своїми зобов'язаннями вибірково.

Глава Федеральної резервної системи США Бен Бернанке, як передає Reuters, 14 липня заявив, що надмірне скорочення витрат бюджету в найближчій перспективі стане потенційно небезпечним для відновлення найбільшої економіки світу. На думку Бернанке, дефолт держборгу США буде мати катастрофічні наслідки як для американської економіки, так і для всього світу.

З трьох найбільших рейтингових агентств Мoody's і Standard & Рoor's є американськими. Fitch Ratings має офіси в Нью-йорку і Лондоні, а найбільшою часткою агентства володіє французька компанія.


Ключові слова: найбільші рейтингові агентства, Standard & Рoor's, економічна криза США, сожливість дефолту в США

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

У Франції завершився перший навчальний курс для українських пілотів Франція успішно завершила підготовку першої групи українських пілотів н
- 20.09.2024 15:17
Імперія бонусів у Slotor777: Ваш маршрут до успіху Спробуйте свою удачу безкоштовно
- 19.09.2024 18:44
6000 доларів США за дорогу до Румунії Нелегальний бізнес 29-річного жителя Одеської області викрили та задокументували
- 19.09.2024 16:03
Цистит:причины и психосоматика Почему женщины так часто страдают циститом: как устранить этот недуг
- 02.09.2024 13:56
На Буковині минулої доби поліцейські задокументували дві аварії з потерпілими У результаті аварії старший з водіїв отримав закриту травму
- 26.08.2024 11:56
Монетизація Тік Ток: твоя мрія про заробіток в Інтернеті стала ближчою Соціальна мережа Tik Tok у багатьох українських користувачів асоціюється лише з
- 26.08.2024 11:02
Тисячам росіян на Курщині загрожує оточення Український артилерист зазначив, що переправи російських військ через річки часто відбуваються в паніці.
- 22.08.2024 09:23
Росіяне захопили Камишівку, Заповітне та Новобажане У Мирнограді Донецької області закрито два райони, і зараз
- 22.08.2024 09:15
Судитимуть буковинця, обвинуваченого у незаконному зберіганні канабісу Поліцейські зібрали докази вчинення 39-річним жителем Чернівецького району
- 20.08.2024 09:31

Всі новини