Головний банкір світу визнав, що долар знецінюється

- 14.07.2011 13:05
Головний банкір світу визнав, що долар знецінюється

Глава Федеральної резервної системи США Бен Бернанке не виключає старту третього раунду програми "кількісного пом'якшення" (QE3)

Долар США втрачає в ціні з безлічі причин, зокрема через зниження вимог до фінансових "надійним гаваней". Таку думку висловив голова Федеральної резервної системи (ФРС) Бен Бернанке в піврічному звіті перед Комітетом з фінансових послуг палати представників конгресу США.

Він зазначив, що ФРС може підтримати долар шляхом утримання інфляції на низькому рівні і стабілізації її показників, передає Associated Press. За словами глави ФРС, необхідно обговорювати всі наявні варіанти підтримки економіки і прагнути до ослаблення цього напруги.

Раніше Бернанке заявив, що ФРС США готова вжити заходів щодо подальшого пом'якшення монетарної політики, якщо економіка США продовжить рости уповільненими темпами, а інфляційні ризики ослабнуть. За словами Бернанке, в цілях подальшого поліпшення фінансових умов Федеральний резерв може почати надавати більш конкретні орієнтири щодо термінів, протягом яких ФРС планує утримувати на поточному рівні базову ставку та обсяг цінних паперів на своєму балансі.

Не виключається відновлення скуповування цінних паперів, таких як казначейські облігації США, тобто фактично третій раунд програми "кількісного пом'якшення" (QE3). Також ФРС може знизити відсоток, який вона нараховує банкам за їх резервів (в даний час ця ставка становить 0,25%).

Разом з тим глава ФРС допускає прямо протилежний розвиток подій, при якому стан економіки потребує згортання екстраординарних заходів. Федеральна резервна система вже продумала основні принципи нормалізації грошово-кредитної політики, які передбачають скорочення балансу ФРС і підвищення базової ставки, коли економічні умови будуть того супроводжувати.

Нагадаємо, на початку липня МВФ закликав США максимально швидко прийняти рішення про підвищення граничного рівня держборгу, а також вжити заходів щодо скорочення бюджетного дефіциту.

Затримка із прийняттям цих рішень може призвести до підвищення процентних ставок, зниження рівня рейтингів США, а також буде мати серйозні наслідки для світової економіки з урахуванням "центральної ролі американських держоблігацій на світовому фінансовому ринку", попереджають експерти фонду.


Ключові слова: Бен Бернанке, глава ФРС, падіння долара, економіка США, грошово-кредитна політика США

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

У Франції завершився перший навчальний курс для українських пілотів Франція успішно завершила підготовку першої групи українських пілотів н
- 20.09.2024 15:17
Імперія бонусів у Slotor777: Ваш маршрут до успіху Спробуйте свою удачу безкоштовно
- 19.09.2024 18:44
6000 доларів США за дорогу до Румунії Нелегальний бізнес 29-річного жителя Одеської області викрили та задокументували
- 19.09.2024 16:03
Цистит:причины и психосоматика Почему женщины так часто страдают циститом: как устранить этот недуг
- 02.09.2024 13:56
На Буковині минулої доби поліцейські задокументували дві аварії з потерпілими У результаті аварії старший з водіїв отримав закриту травму
- 26.08.2024 11:56
Монетизація Тік Ток: твоя мрія про заробіток в Інтернеті стала ближчою Соціальна мережа Tik Tok у багатьох українських користувачів асоціюється лише з
- 26.08.2024 11:02
Тисячам росіян на Курщині загрожує оточення Український артилерист зазначив, що переправи російських військ через річки часто відбуваються в паніці.
- 22.08.2024 09:23
Росіяне захопили Камишівку, Заповітне та Новобажане У Мирнограді Донецької області закрито два райони, і зараз
- 22.08.2024 09:15
Судитимуть буковинця, обвинуваченого у незаконному зберіганні канабісу Поліцейські зібрали докази вчинення 39-річним жителем Чернівецького району
- 20.08.2024 09:31

Всі новини