Як отримати максимальну кількість вітамінів з їжі

- 19.05.2011 11:41
Як отримати максимальну кількість вітамінів з їжі

Навіть якщо ви вживаєте хороші продукти, це зовсім не означає, що ви отримуєте вітаміни, які в них містяться. Харчова обробка, зберігання та приготування можуть легко зруйнувати найкращі наміри відносно харчування.

Щоб отримати максимум з того, що ви їсте (не кажучи вже про ваші витрати), майте на увазі наступні поради: Мийте, але не вимочуйте свіжі овочі, якщо хочете отримати користь від містяться в них вітамінів В і С. Відмовтеся від зручностей та готуйте салати, коли ви готові їх їсти. Порізані та лишали на який час фрукти і овочі втрачають вітаміни.

Якщо ви не розраховуєте з'їсти свіжі овочі і фрукти протягом декількох днів, то краще купувати заморожені. Зміст вітамінів в хороших заморожених зелених бобах вище, ніж у свіжих, які ви зберігали у себе в холодильнику протягом тижня. Не розморожуйте заморожені овочі перед приготуванням їжі.

У перетвореному (попередньо оброблений, мелений рис) або злегка відвареному рисі більше вітамінів, ніж у шлифованном рисі, а коричневий рис більш поживний, ніж білий.

Заморожені продукти, які можна варити у власній упаковці, дають більше вітамінів, ніж звичайні, і всі заморожені продукти краще консервованих. Приготування їжі в мідній посуді може зруйнувати вітамін С, фолієву кислоту і вітамін Е.

Кращою посудом для збереження поживних речовин при приготуванні їжі є посуд з алюмінію, нержавіючої сталі, скла і емальована. Залізна каструля збільшить вміст заліза в раціоні, але обсчитает вас за вітаміну С. Мінімальний час варіння в мінімальній кількості води дають мінімальну руйнування поживних речовин.

Молоко в скляному посуді може втрачати рибофлавін, а також вітаміни А і D, якщо воно не зберігається в темному місці. Хліб, залишений на світлі, втрачає ті ж поживні речовини. Добре прожарені, хрусткі або обжариваемые хлібобулочні вироби містять менше тіаміну.

Щоб отримати більше вітамінів з картоплі, його потрібно варити або запікати "в мундира". Використовуйте воду, в якій варили овочі для приготування супів, а сік від м'яса для підливки, і сироп від консервованих фруктів для приготування десертів.

Утримайтеся від використання питної соди, коли готуєте овочі, якщо хочете отримати користь від міститься в них тіаміну і вітаміну С. Зберігайте овочі і фрукти в холодильнику, після того як ви принесете їх додому з ринку.


Ключові слова: вітаміни з їжі, харчова обробка продуктів, здорове харчування

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Курс долара знижується другий день поспіль Євро — 48,2854 грн (зростання на 19,4 копійки).
- 06.08.2025 16:58
Покровск почти отрезан от внешнего мира: гуманитарная помощь не поступает. В настоящее время в Покровске находится около 1 370 жителей
- 06.08.2025 14:15
Яке свято 7 серпня? сь які свята та пам'ятні дати припадають на цей день в Україні:
- 06.08.2025 13:28
Покровськ майже відрізаний від зовнішнього світу: гуманітарна допомога не надходить Наразі у Покровську перебуває близько 1 370 мешканців
- 06.08.2025 13:15
Трамп запровадив 25% мита проти Індії через її енергетичну співпрацю з Росією Трамп наголосив, що вжиття жорсткіших економічних заходів, зокрема щодо країн, які підтримують торгівлю з Росією, є необхідним кроком.
- 06.08.2025 13:11
Що таке моя IP-адреса Як дізнатися свою IP-адресу?
- 04.08.2025 20:29
Яблочный Спас: все про праздник Яблочный Спас — светлый праздник урожая, традиций и духовного очищения
- 01.08.2025 13:39
Який фактор не дає вам схуднути? - і це не їжа Недосип — головна перешкода на шляху до схуднення: справа не тільки в їжі
- 30.07.2025 13:17

Всі новини