Плануємо великоднє меню

- 03.05.2013 22:13
Плануємо великоднє меню

Що і коли ти збираєшся готувати, краще планувати заздалегідь, оскільки, по-перше, продукти, традиційні для пасхального частування, перед святом можуть просто розкупити, по-друге, ціни на них зазвичай сильно зростають, а по-третє, перед самим Великоднем складно буде вибрати продукти хорошої якості.

Основну увагу слід приділити купівлі яєць і м'яса: м'ясо напевно знадобиться не тільки для буженини, але і, можливо, для перших страв, салатів, тому краще купувати його з деяким запасом, вибираючи шматки з невеликим вмістом жиру.

Заморожене м'ясо теж можна використовувати, хоча в ідеалі воно повинно бути охолодженим. Те ж саме стосується й купівлі яєць: порахуй, скільки яєць вам знадобиться на випічку, і скільки ти збираєшся пофарбувати (зазвичай з розрахунку 2 - максимум 3 яйця на одного дорослого). Не забудь купити дріжджі (для приготування паски рекомендується купувати живі) і борошно.

Також слід запастися всілякої сезонної зеленню і овочами, які в пасхальному меню доповнять щільні м'ясні страви і освіжать звичні салати.

До святкового столу можна подати м'ясні закуски: буженину (до речі, її можна їсти і гарячою, як основне блюдо), підчеревину, ковбаси, улюблений багатьма холодець (для різноманітності його можна зварити з птиці або риби), а також всілякі рибні делікатеси і морепродукти, що безсумнівно складуть конкуренцію м'ясу. Не варто забувати і про салати: найкраще, якщо вони не будуть занадто ситними і тільки доповнять смак інших закусок і страв, доречні тут будуть овочеві легкі салати, м'ясні і рибні коктейлі.

До речі, якщо на наступний день тобі не хочеться їсти крашанки, з них можна приготувати хороший яєчний салат.
Як основне блюдо у великодній день можна подати запечене порося, окіст і як варіант фаршировану птицю або рибу, а також різні види смаження (у тому числі і без м'яса), всілякі рагу і запіканки, голубці, фаршировані овочі.

Велику роль у традиційній пасхальної трапези грає випічка - це і паски, і рулети, і булочки, і пироги з різними начинками. На десерт також можна подати сирні паски і фруктові десерти, млинці і т. д. Паски, які залишаються після свята, можна розрізати на часточки і посушити - вийдуть відмінні сухарики, до речі, вони (паски) обов'язково повинні бути присутніми в поминальні дні.

 


Ключові слова: великодній стіл, меню до Великодня, Великдень

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

У Франції завершився перший навчальний курс для українських пілотів Франція успішно завершила підготовку першої групи українських пілотів н
- 20.09.2024 15:17
Імперія бонусів у Slotor777: Ваш маршрут до успіху Спробуйте свою удачу безкоштовно
- 19.09.2024 18:44
6000 доларів США за дорогу до Румунії Нелегальний бізнес 29-річного жителя Одеської області викрили та задокументували
- 19.09.2024 16:03
Цистит:причины и психосоматика Почему женщины так часто страдают циститом: как устранить этот недуг
- 02.09.2024 13:56
На Буковині минулої доби поліцейські задокументували дві аварії з потерпілими У результаті аварії старший з водіїв отримав закриту травму
- 26.08.2024 11:56
Монетизація Тік Ток: твоя мрія про заробіток в Інтернеті стала ближчою Соціальна мережа Tik Tok у багатьох українських користувачів асоціюється лише з
- 26.08.2024 11:02
Тисячам росіян на Курщині загрожує оточення Український артилерист зазначив, що переправи російських військ через річки часто відбуваються в паніці.
- 22.08.2024 09:23
Росіяне захопили Камишівку, Заповітне та Новобажане У Мирнограді Донецької області закрито два райони, і зараз
- 22.08.2024 09:15
Судитимуть буковинця, обвинуваченого у незаконному зберіганні канабісу Поліцейські зібрали докази вчинення 39-річним жителем Чернівецького району
- 20.08.2024 09:31

Всі новини