Плануємо великоднє меню

- 03.05.2013 22:13
Плануємо великоднє меню

Що і коли ти збираєшся готувати, краще планувати заздалегідь, оскільки, по-перше, продукти, традиційні для пасхального частування, перед святом можуть просто розкупити, по-друге, ціни на них зазвичай сильно зростають, а по-третє, перед самим Великоднем складно буде вибрати продукти хорошої якості.

Основну увагу слід приділити купівлі яєць і м'яса: м'ясо напевно знадобиться не тільки для буженини, але і, можливо, для перших страв, салатів, тому краще купувати його з деяким запасом, вибираючи шматки з невеликим вмістом жиру.

Заморожене м'ясо теж можна використовувати, хоча в ідеалі воно повинно бути охолодженим. Те ж саме стосується й купівлі яєць: порахуй, скільки яєць вам знадобиться на випічку, і скільки ти збираєшся пофарбувати (зазвичай з розрахунку 2 - максимум 3 яйця на одного дорослого). Не забудь купити дріжджі (для приготування паски рекомендується купувати живі) і борошно.

Також слід запастися всілякої сезонної зеленню і овочами, які в пасхальному меню доповнять щільні м'ясні страви і освіжать звичні салати.

До святкового столу можна подати м'ясні закуски: буженину (до речі, її можна їсти і гарячою, як основне блюдо), підчеревину, ковбаси, улюблений багатьма холодець (для різноманітності його можна зварити з птиці або риби), а також всілякі рибні делікатеси і морепродукти, що безсумнівно складуть конкуренцію м'ясу. Не варто забувати і про салати: найкраще, якщо вони не будуть занадто ситними і тільки доповнять смак інших закусок і страв, доречні тут будуть овочеві легкі салати, м'ясні і рибні коктейлі.

До речі, якщо на наступний день тобі не хочеться їсти крашанки, з них можна приготувати хороший яєчний салат.
Як основне блюдо у великодній день можна подати запечене порося, окіст і як варіант фаршировану птицю або рибу, а також різні види смаження (у тому числі і без м'яса), всілякі рагу і запіканки, голубці, фаршировані овочі.

Велику роль у традиційній пасхальної трапези грає випічка - це і паски, і рулети, і булочки, і пироги з різними начинками. На десерт також можна подати сирні паски і фруктові десерти, млинці і т. д. Паски, які залишаються після свята, можна розрізати на часточки і посушити - вийдуть відмінні сухарики, до речі, вони (паски) обов'язково повинні бути присутніми в поминальні дні.

 


Ключові слова: великодній стіл, меню до Великодня, Великдень

Если вы заметили ошибку, выделите текст с ошибкой и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции
Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Опунція: чим корисна і кому не можна Симпатичний кактус, що складається з «коржиків» - це
- 20.05.2025 12:14
Як українцям отримати румунське громадянство: основні способи у 2025 році Найшвидший і відносно простий шлях до румунського паспорта — це процедура
- 19.05.2025 17:59
Мер Бухареста переміг на виборах президента Румунії Після підрахунку 99% голосів Нікушор Дан випереджає Джорджа Сіміона на президентських виборах у Румунії. Сіміон не визнає поразки.
- 19.05.2025 09:11
Як отримати аліменти від чоловіка, який за кордоном? Виконання рішення суду України за кордоном
- 15.05.2025 16:46
Які алергени у Хургаді? Алергія у Хургаді та Єгипті Постійний фактор у Хургаді. Через пустельний клімат дрібнодисперсний пил і
- 15.05.2025 09:23
Смертельний теракт у Могадішо: 21 загиблий під час атаки на військову базу Теракт стався вранці, коли десятки молодиків зібралися біля воріт військової баз
- 14.05.2025 18:06
Як отримати аліменти в Україні? Поради адвоката Аліменти в Україні: основні аспекти та порядок стягнення
- 12.05.2025 10:17
Какие аллергены в Хургаде? Аллергия в Хургаде Постоянный фактор в Хургаде. Из-за пустынного климата мелкодисперсная
- 12.05.2025 09:20
Как справиться с выгоранием? Когда вас охватывает чувство выгорания, а привычные дела кажутся непосильными, вернуть продуктивность может быть
- 09.05.2025 17:55

Всі новини