ВР в другому читанні прийняла антикорупційний закон Президента

- 15.03.2011 12:50
ВР в другому читанні прийняла антикорупційний закон Президента

Депутати прийняли проект закону № 7487 «Про засади запобігання та протидії корупції в Україні» (друге читання).

Відповідне рішення підтримали 330 народних депутатів.

Законопроект ініційований Президентом України Віктором Януковичем.

1, 11, і 12 статті, а також перехідні положення депутати відправили на повторне друге читання. 

Законопроектом передбачається пряма заборона відмовляти фізичним чи юридичним особам в інформації, надання якої передбачено законом, надавати недостовірну чи не в повному обсязі інформацію (стаття 16) Законопроектом також передбачається введення обов'язку подання особами, уповноваженими на виконання функцій держави, не тільки відомостей про майно, доходи, зобов'язання фінансового характеру, але і про проведені витрати. 

Також передбачається можливість встановлення вимог до поведінки осіб, уповноважених на виконання функцій держави та органів місцевого самоврядування.

Даний законопроект передбачає введення здійснення Міністерством юстиції України обов'язкової антикорупційної експертизи проектів нормативно-правових актів. Це забезпечить виявлення в них норм, які можуть сприяти вчиненню корупційних правопорушень. Такий експертизі будуть підлягати проекти законів України та актів Президента України, інших нормативно-правових актів, що розробляються в Кабінеті Міністрів України, міністерствах, інших центральних органах виконавчої влади.

Цим законопроектом вводяться чіткі підстави, механізм та види заходів примусового характеру, які можуть бути застосовані до особи, яка вчинила корупційне правопорушення.

Проект Закону підготовлений з урахуванням вимог Конституції України, Конвенції Організації Об'єднаних Націй проти корупції, Конвенцію Ради Європи про боротьбу з корупцією та Додаткового протоколу до неї, Громадянської Конвенції Ради Європи про боротьбу з корупцією, окремих положень Кримінального кодексу України та Кодексу України про адміністративні правопорушення, Закону України "Про державну службу".  


Ключові слова: антикорупційний закон, Верховна рада України, закон Президента України

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

У Франції завершився перший навчальний курс для українських пілотів Франція успішно завершила підготовку першої групи українських пілотів н
- 20.09.2024 15:17
Імперія бонусів у Slotor777: Ваш маршрут до успіху Спробуйте свою удачу безкоштовно
- 19.09.2024 18:44
6000 доларів США за дорогу до Румунії Нелегальний бізнес 29-річного жителя Одеської області викрили та задокументували
- 19.09.2024 16:03
Цистит:причины и психосоматика Почему женщины так часто страдают циститом: как устранить этот недуг
- 02.09.2024 13:56
На Буковині минулої доби поліцейські задокументували дві аварії з потерпілими У результаті аварії старший з водіїв отримав закриту травму
- 26.08.2024 11:56
Монетизація Тік Ток: твоя мрія про заробіток в Інтернеті стала ближчою Соціальна мережа Tik Tok у багатьох українських користувачів асоціюється лише з
- 26.08.2024 11:02
Тисячам росіян на Курщині загрожує оточення Український артилерист зазначив, що переправи російських військ через річки часто відбуваються в паніці.
- 22.08.2024 09:23
Росіяне захопили Камишівку, Заповітне та Новобажане У Мирнограді Донецької області закрито два райони, і зараз
- 22.08.2024 09:15
Судитимуть буковинця, обвинуваченого у незаконному зберіганні канабісу Поліцейські зібрали докази вчинення 39-річним жителем Чернівецького району
- 20.08.2024 09:31

Всі новини