П'ятий день Масляної: тещині вечірки
- 04.03.2011 10:08
Тещині вечірки святкується в п'ятницю на Масляного тижня. У цей день зяті запрошували в гості тещу з тестя і пригощав їх млинцями. Підступ цієї традиції стало те, що в четвер ввечері теща надсилала у будинок зятя все необхідне для приготування тіста і випічки млинців. Тесть до цього всього додавав масла коров'ячого та мішок гречаної крупи. У компанії з ними приходив і колишній на весіллі дружка - він отримував за свої клопоти в цей вечір подарунок.
Любі чоловіки, пропонуємо вам здивувати своїх тещ і коханих жінок, приготувавши Багрір. Це не дуже складна і цікава страва, якою ви зможете здивувати своїх друзів і близьких, адже на дворі не тільки Масляна, але й переддень Міжнародного жіночого свята. Багрір (baghrir) - це ніжні марокканські млинчики, які особливо популярні під час місяця Рамадан.
Багрір (або ніжний сніданок по-марокканські)
Інгредієнти для тіста: Мука (пшенична, в / г) - 300 гр.
Манка (в оригінальному рецепті - семоліна) - 100 гр.
Яєчні жовтки - 2 шт.
Оливкова олія - 1 ч. л.
Цукор - 1 ч. л.
Сухі дріжджі (активні) - ½ ч. л.
Розпушувач - 1 ч. л.
Сіль - щіпка.
Тепла вода - приблизно 600-700 мл (тісто не повинне бути занадто рідким).
Для соусу: Мед - 5 ст. л.
Вершкове масло - приблизно 20-30 гр.
Приготування: Змішайте всі сипучі інгредієнти (борошно, манка, сіль, цукор, дріжджі, розпушувач), додайте 2 яєчних жовтки, оливкова олія. Збиваючи все це міксером, потихеньку додайте теплу воду. Збивайте тісто протягом 2-х хвилин. Потім накрийте його і відставте хвилин за 30-40 в сторону.
А поки можна зайнятися соусом. Для цього помістіть мед і масло в одну ємність і розтопіть все на водяній бані.
Ну, а коли і соус готовий, залишається дати на замітку кілька порад щодо приготування цих чудових млинчиків: - При приготуванні тісто завжди виливайте на холодну сковороду! Для цього досить перевернути її догори дном і підставити під струмінь холодної води (ці маніпуляції необхідно проробляти при приготуванні кожного млинця).
- Печуть млинці тільки з одного боку.
- Конфорка повинна бути майже на максимальному потужності, але при цьому багрір не повинні підгоріти - вони повинні бути блідими як з однієї, так і з іншого боку.
Коли тісто почне пузиритися, можна приступати до приготування багріру. Змастіть сковороду маслом, вилийте тісто в центр сковороди. Через деякий час Ви побачите бульбашки на поверхні млинчика, яких стає все більше і більше ... По краях млинчика Ви зрозумієте, що він готовий, - тоді й знімайте його акуратно лопаткою. Після цього змастіть соусом і приступайте до приготування наступного млинчика.
Подавати їх можна з тим же медовим соусом, а можна і з джемом.
З даної кількості продуктів вийде приблизно 25 млинчиків діаметром десь 10-12 см.
Смачного!
Коментарі (0)
Другие новости:
У Чернівцях стартує опалювальний сезон: тепло подадуть з 4 листопада
З 4 листопада у Чернівцях офіційно розпочнеться опалювальний
- 03.11.2025 17:07
Лише в окремих регіонах: графіки відключення світла на 4 листопада
Заклик до громадян
- 03.11.2025 16:24
ЗСУ тиснуть під Добропіллям: наступ українських військ змушує росіян відтягувати сили з Покровська
Українська армія продовжує активні наступальні дії на Добропільському
- 03.11.2025 15:38
- 03.11.2025 15:00
Корабель інопланетян чи звичайна комета прилетить у листопаді?
Як було виявлено об’єкт 3I/ATLAS
- 03.11.2025 14:54
Програма УЗ-3000: кому дістанеться безкоштовна поїздка залізницею і чому не всім
В “Укрзалізниці” розповіли, як працюватиме нова соціальна ініціатива — програма “УЗ-3000”
- 03.11.2025 14:48
Команда США приїде до України для узгодження спільної дронової програми
Уже наступного тижня до України прибуде представницька делегація зі
- 03.11.2025 12:02
Чернігів під небом тривоги: як живе місто, де темрява стала звичною
Чернігів не спить. Навіть коли здається, що
- 30.10.2025 21:35
- 30.10.2025 15:02
.jpg)
Російські ракети залетіли на Буковину з боку Румунії: деталі нічної атаки