Благословение

 
Раскажіть будь-ласка,чим відрізняється церква і монастир?
Пользовательского поиска

Раскажіть будь-ласка, чим відрізняється церква і монастир?

Церква ( сільський або городський храм) предназначенна для духовного окормлення місцевого цивільного населення, тобто православного люду, який живе в світі, має сім/ї, роботу та прив/язаний до земних турбот. Монастирі же в першу чергу предназначені для тих, хто відрікся від цього світу заради Бога та служіння ближнім, тобто для монахів.В інтернеті на одному з православних форумів знайшов цікавий коментар ( перекладаю з російської ): В період, коли монашество лише зародилось ( IV ст.), вхід в общежительні монастирі мирянам був суворо заборонений. Тобто монахи дійсно відокремлювались від світу заради служіння Богу.В наш же час доступ в монастирі відкритий усьому загалу, і монастирі нажаль в більшості своїй перетворились у туристичні центри з розвиненою інфраструктурою різноманітних послуг: готелі, їдальні,екскурсії, торгівля різноманітними церковними виробами і т.д. І монахи в наш час в більшості своїй перетворились в обслуговуючий персонал цієї розвиненої інфраструктури. Важко тепер знайти монаха- молитовника, монаха- созерцателя. монаха - нестяжателя, або просто досвідченого духівника. Всі зайняті земними заботами.А ведь Господь Иисус с Христос сказал: - Прийдя, найду ли веру на земле?


(О.Павел)

 

Проект очень нуждается в вашей молитвенной и благотворительной поддержке!