Благословение

 
Я співаю в церковнім хорі.2 роки тому ми з хором поїхали в Одесу у Монастері і також до Кулевчі,сама
Пользовательского поиска

Добрий вечір О.Павел.Я співаю в церковнім хорі.2 роки тому ми з хором поїхали в Одесу у Монастері і також до Кулевчі,сама я із Закарпаття.В Одесі оден Батюшка сказав нам,що кожен ранок потрібно зробити 3 поклони на схід сонця і,які 3 мислі прийдуть у голову,кожну по окремо записати на листочки,листочки скласти,перемішати, покласти за образ,коли помолишся вибрати один із листочків.Він казав,що ви виберете нато є Воля Божа.Я за 3 раза вибрала одно й то саме,і не знаю,що думати,чи буде то,що я вибираю насправді?Дякую наперед.Іще запитання моя мама п\'є,я прочитала,що треба читати Євангеліє от Иоанна 15 главу.А кому потрібно читати,бо читаю я.Я вже незнаю,як мені бути,я вже незнаю,що їй казати,як її просити.Я незнаю,що думати,чи невідвернувся від мене і від моєї сім\'ї Бог.Ів лічному житті негаразди і в сім\'ї так само.

Відповідь: Доброго вам дня. Порада батюшки з Одеси дуже схожа на гру в" руську рулетку" або на якесь народне суєвір'я і являєтьсе душезгубною. Є ще один схожий забобон - це відкрити Біблію в будь-якому місці і перше, що ви прочитаєте, сприймати як волю Божу на цей день. Але таким чином виявляється не воля Божа, а скоріш теорія ймовірності, тому що в даному випадку ви покладаєтесь на сліпий випадок. Крім того, думки в голову нам часто приходять не від Бога, а всіваються лукавим, тобто дияволом. Тому записувати їх на листок і сліпо виконувати є дуже небезпечним. Припустимо, вам у голову зранку прийдуть три думки: піти до Церкви, піти пограти у гральні автомати або вбити надоїдливого сусіда. Ви записуєте їх на листок, перемішуєте і перше, що витягуєте, сліпо виконуєте. Хіба це не абсурд? Хіба це по-християнські? Гра з цитатами з Біблії також небезпечна, тому що без здравого розуміння Божого Письма ми можемо відкрити таку цитату, яка є несприйнятною в наш час. Наприклад: " Старика, юношу и девицу, и младенца, и жен бейте до смерти..." (Иезекииль 9,6). А на рахунок другого запитання, то так: 15 главу Євангелія від Іоанна за батька, який хворий недугою пянства,читати можна. І читати повинні ви. Крім того, читайте за нього Акафіст до ікони Божої Матері " Неупиваемая Чаша". Благослови вас Господь!

(О.Павел)

 

 

Проект очень нуждается в вашей молитвенной и благотворительной поддержке!