Благословение

 
Я була вагітна та був викидиш...
Пользовательского поиска

Питання:

Доброго дня. Я була вагітна, коли після місяця вагітності я звернулася до лікаря,мені поклали діагноз відмерла вагітність (викидиш).На основі цього діагнозу мені зробили аборт. Я віруюча людина і знаю, що це великий гріх перед Богом.Як мені бути далі?  чи допустить мене священик до причастя після сповіді?  Які молитви Ви радити читати?

 
Відповідь:

Сестра во Христі. Я вам дуже співчуваю у вашому горі. Втратити дитину, яку очікували - це дуже сильний біль, який з Божою допомогою треба пережитиі.Відповідь на ваше запитання залежить від обставин, за яких протікала ваша вагітність.Якщо у тому, що сталося, не було вашої вини, то й карати себе ні за що. І священик, який буде вас сповідати, не має обєктивних причин не допустити вас до св. Причастя.Яле якщо ваша вагітність порушилась за вашої вини ( необережна поведінка під час вагітності, падіння, травма, депресивний стан або інше ), то тоді вам потрібно покаятись у тому, що сталося, як у своєму гріху, і , можливо, понести якусь єпітімію.Якщо ви відчуваєте свою вину, я радив би вам напротязі деякого часу( радять 40 днів) читати "Акафист покаянный жен, загубивших младенцев во утробе своей". Тут вказана адреса в інтернеті, за якою можно роздрукувати цей акафіст. Читати його потрібно регулярно, доки душевна рана не загоїться.Божої Вам допомоги і благословіння!

(О. Павел)
 


 

Проект очень нуждается в вашей молитвенной и благотворительной поддержке!