Благословение

 
Отче, мені дуже часто сняться віщі сни. Я знаю, що це великий гріх вірити у такі речі, але мені уже
Пользовательского поиска

Слава Ісусу Христу! Підскажіть будь ласка, Отче, мені дуже часто сняться віщі сни. Я знаю, що це великий гріх вірити у такі речі, але мені уже страшно лягати спати, бо переважно збуваються тільки погані сни (вони стосуються моїх рідних або знайомих людей). Можливо це тому, що я дуже хвилююся за своїх рідних, завжди присутня якась надмірна тривожність. Які молитви потрібно читати щоб позбутися цих страхіть, і до яких святих молитися? Дякую!

Навіки Богу Слава! Будьте обережні і не майте віри снам, тому що через це ми можемо підпасти під вплив злих духів, які часто спокушають і впливають на людей через сни, навіюючи їм те, що послужить до загибелі їх душі. В книзі " Отечник проповедника " описується такий випадок: На горе Синайской жил старец, великий молитвенник и подвижник, многие годы проведший в затворе. При такой жизни, конечно, все верили, что он угоден Богу и спасется, и никто не думал, что он погибнет. Однако с ним, к несчастью, именно это и случилось, и вследствие только его безрассудной веры в сны. Диавол, узнав эту слабую сторону старца, сначала стал являть ему сны, которые на самом деле сбывались, а затем уже и такие, которые изобретены были его диавольским коварством для погибели людей. Так однажды во сне он представил старцу будущую жизнь и в ней всех христиан и мучеников во тьме и посрамлении, а иудеев — светом озаряемых и радости исполненных. Бедный монах, проснувшись, нисколько не рассуждая, тотчас оставил Синайскую гору, ушел в Палестину, там принял жидовскую веру и обрезание, женился, сделался врагом христиан и, наконец, не раскаявшись, заживо был съеден червями и умер лютой смертью. (Прот. В. Гурьев. Пролог. С. 507). Отож, щоб відгородити себе від впливу лукавих сил через сни, потрібно завжди читати на ніч Молитви на сон грядущий, які є в любому православному молитвослові. Також перед сном потрібно осіняти подушку та всю постіль хресним знаменням, а можна навіть окроплювати час від часу святою водою. І доречі, дім у вас освячений? Це має велике значення. Благослови вас Господь!

(О.Павел)

 

Проект очень нуждается в вашей молитвенной и благотворительной поддержке!