Благословение

 
24.07У нас сусід - священослужитель з кафедрального храму, алн веде він себе зовсім не богоугодно: з
Пользовательского поиска

Питання: У нас сусід - священослужитель з кафедрального храму, алн веде він себе зовсім не богоугодно: зверхній, нахабний, матюкається, краде воду і електроенергію. Кому можна на нього пожалітись з церковників?

Відповідь: Справа в тому - що священики - не ангели з неба, а такі самі люди , як і всі.І кожний священнослужитель має свої особисті вади і недоліки, в когось їх більше, а в когось менше. Безгрішним і ідеальним був тільки Господь наш Ісус Христос. А всі Його послідовники і учні, навіть апостоли, були людьми з своїми недоліками і гріхами. Згадайте триразове зречення від Господа апостола Петра у дворі Каіафи, або напружені стосунки між апостолами Петром і Павлом в деяких питаннях. Чого ж ви очікуєтеєте від сучасних пастирів?Звичайно, стремління до святості, людяності, добродетелі - це обов/язок кожного священика і християнина. Але кожен буде віддповідати перед Богом за свої вчинки сам. Ваша справа - поважати священика в любому випадку, так як він є носитель благодаті Божої, даної йому у таїнстві рукоположення. В Євангелії сказано : " Якщо око твоє соблазняє тебе, вирви його і викинь вон..." Святі праведники говорили : " Не вір собі, допоки не ляжеш у гріб " . Тобто, ми повинні бути сліпими щодо гріхів інших людей і зрячими щодо гріхів своїх особистих.Благослови вас Господь!

(О.Павел)

 

Проект очень нуждается в вашей молитвенной и благотворительной поддержке!