Благословение

 
Питання про Монаха із села Давидени
Пользовательского поиска

Вопрос:  Доброго дня! Прочитавши  на сайті питання про Монаха із с.Давидени, у мене є до Вас теж питання:Сестра мого чоловіка захворіла, а потім їй порадили звернутися до Монаха, то він їй сказав що їй «пороблено»! І більше з тим, що поробила їй я(це він сказав подивившись на наші фото, вона їх взяла із собою і, доречі, на фото була моя щойно народжена дитина, яка ще не була хрещена). Отче, я до цього ніякого відношення не маю, я ходжу до церкви і ніколи на себе такий гріх великий не брала б, у мене ж є родина і дитина!!!А довести її це не можливо! Монах впливає  на  неї ніби гіпнозом. Ця ворожнеча у нас триває уже майже 10 років. Я хотіла поїхати до нього, подивитися йому у вічі, і щоб він мені сказав це теж у вічі коли і кому; і головне за що я(як він каже «я поробила») (але чоловік сказав що з такими людьми не варто зв’язуватися!). І тоді, скажіть, Отче, про яке може  іти мова Благословення Владики? Хіба ця людина від Бога? Дякую.

Ответ: У своїй попередній відповіді я вже писав про те, що в  монаха Василія з с.Давидени НЕМАЄ благословіння владики на прийом людей і на все те, чим він займається. Не знаю, що конкретно сказав вам о. Василій, але багато сучаснихі "старців" майже всім підряд говорять, що їм пороблено. А люди вірять. Таким чином відбувається ворожнеча між людьми.

Якщо на вас звели напраслину, краще змиріться з цим і покладіть все своє уповання на Бога. У Євангелії сказано, що немає нічого таємного, що не стало би явним ( Мф 10,26 )  А у дев/ятій заповіді блаженств, даній Господом, сказано: Блаженні ви, коли ганьбитимуть вас і гнатимуть, і зводитимуть на вас усяке лихослів'я та наклепи – Мене ради. Радуйтеся і веселіться, бо велика нагорода ваша на небесах.Тому вам немає потреби виправдовуватись чи доводити свою правоту. Краще змиріться із зведеною на вас напраслиною - і будете мати нагороду на небесах. Тут мається на увазі те, що коли вас будуть ганьбити ( нечестити вас), утискувати й обмовляти (зводити наклепи), і все це ви терпітимете за свою віру в Господа, то не сумуйте, а радійте і веселіться, тому що на вас очікує велика, найбільша нагорода на небесах, тобто особливо високий ступінь вічного блаженства. А на рахунок вашої сестри і монаха не беріть близько до серця. Великий мислитель Сааді казав: Не знает тот, кто клевету плетет, что клевета потом его убьет. За дитину також не бійтеся; моліться, ходіть до Церкви, регулярно приступайте до таїнства Причастя - і все буде добре. Благослови вас Господь!


(О. Павел)

 

 

Проект очень нуждается в вашей молитвенной и благотворительной поддержке!