Благословение

 
Я є православним християнином, УКПЦ РП. Тернопільска Єпархія. В мене питання сімейного характеру. Я
Пользовательского поиска

Слава Богу. Я є православним християнином, УКПЦ РП. Тернопільска Єпархія. В мене питання сімейного характеру. Я зустрічаюсь з дівчиною, вона ходить в католицьку церкву, але вона не проти перейти в православну але тільки УПЦ КП. Її думка в тому шо УПЦ МП. це москалі, і це москальська церква. Скажіть є якісь виходи з цеї ситувації. Бо я бачу лише 2.
1-одружитись і не вінчатись.
2- розійтись. (але я дуже її люблю і цей варіант хотілось би уникнути.) Я просто в роспачі шо робити...
Спаси Господи.

Навіки Богу Слава! Як відомо, безвихідних ситуацій не буває. Мені здається, що у вашій ситуації був би правильним такий варіант: одружитись із своєю дівчиною по гражданському закону ( розпис у ЗАГСі), а обряд вінчання відкласти на той час, коли ви прийдете до порозуміння і згоди у даному питаннні.Церква з повагою відноситься до гражданського браку. Люди, які вступили в брак по законам суспільства і зареєстрували свої відносини в Загсі, - для Церкви повноцінна сім'я. Такі супружні пари можуть навіть Причащатись у храм і брати участь у інших Таїнствах.Тому вам спершу обов'язково потрібно дійти згоди у питанні віри, для того щоб ваша сім'я була єдиновірною, а вже потім йти разом обраним шляхом. А для цього потрібен деякий час .Навчіться довіряти один одному і не бачити один в одному релігійних супротивників. Ви віруєте в одного Ісуса Христа, сповідуєте один Нікео-цареградський Символ віри...Тому в принципі не має значення, до якого храму ходити і де вінчатись.Спасіння можливе у любій конфесії за наявності віри, участі у Таїнствах і виконання Христових заповідей. Благослови вас Господь!

(О.Павел)

 

Проект очень нуждается в вашей молитвенной и благотворительной поддержке!